Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
George R. R. Martin

George R. R. Martin

George Raymond Richard Martin (n. 20 septembrie 1948), cunoscut și sub acronimul GRRM, este un autor american de fantasy, horror și science fiction, precum și scenarist și producător. Este faimos pentru Cântec de gheață și foc, seria sa fantasy cu succes internațional pe care HBO a ecranizat-o în serialul Urzeala tronurilor. Martin este coproducător executiv al seriei și a scris câte unul din cele 10 episoade ale fiecărei serii. Revista Time l-a plasat în anul 2011 în "Time 100", o listă a „celor mai influenți oameni din lume”.


Dansul dragonilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a V-a) - 2 volume

Dansul dragonilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a V-a) - 2 volume

Pretutindeni se reaprind dispute, au loc trădări și o mulțime de preoți, soldați, nobili și sclavi înfruntă obstacole imposibile. Capricioasă și imprevizibilă, soarta invită la un dans pe viață și pe moarte.„Pasiunea lui George R.R. Martin pentru fantezia sofisticată, cu adevărat bizară, străbate Dansul dragonilor că un vis febril, că o fantasmă. Talentul sclipitor de a crea atmosfera prin descriere e o marca proprie literaturii sale, decorul fiind mult mai mult decât recuzita de pe o scenă pictată.” (Los Angeles Times)Viitorul Celor Șapte Regate e amenințat din fiecare direcție. Daenerys Targaryen guvernează cu cei trei dragoni un oraș clădit pe praf și moarte. Mii de dușmani pornesc pe urmele ei. Tyrion Lannister pleacă și el în căutarea ei, dar are aliați pe care nu se poate baza întru totul. Între timp, în Nord, pe marele Zid de gheață și piatră, Jon Snow se va confruntă cu cel mai groaznic pericol din viață lui, pentru că nu are dușmani doar în Rondul de noapte, ci și în pustietatea de dincolo de Zid.„George R.R. Martin întreține suspansul și se concentrează asupra unor personaje importante, printre care Daenerys Targaryen și Tyrion Lannister. Dar aduce personaje noi și mai multe tratate de pace decât războaie. Pâna și admiratorii dezamăgiți vor fi fascinați de poveștile care se întrețes în carte, mai ales că autorul păstrează sub semnul întrebării episoade controversate, cum ar fi originea lui Jon.” (Publishers Weekly)..


84,99 lei

Dansul dragonilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a V-a, ed. 2020)

Dansul dragonilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a V-a, ed. 2020)

SAGA-FENOMEN CARE A STAT LA BAZA SERIEI HBO URZEALA TRONURILORÎn cea de-a cincea parte a legendarei serii Cântec de gheață și foc, Zidul se profilează pe fundalul Nordului mai întunecat decât oricând. Chiar aici, Jon Snow va înfrunta cel mai mare pericol din viața lui, pentru că nu are dușmani doar în Rondul de noapte, ci și în pustietatea de dincolo de Zid, printre creaturile gheții.Peste tot în jur izbucnesc dispute cumplite, au loc trădări sângeroase și un lung șir de tâlhari și preoți, soldați și mercenari, nobili și sclavi înfruntă obstacole aparent de netrecut. Unii vor eșua, dar alții vor înflori în umbră. Destinul și politica se împletesc într-un dans letal.„George R.R. Martin întreține suspansul și se concentrează asupra unor personaje importante, precum Daenerys Targaryen și Tyrion Lannister. Dar aduce și personaje noi, și mai multe tratate de pace decât războaie. Toată lumea va fi fascinată de intrigile care se țes în carte, mai ales că autorul păstrează misterul asupra unor episoade controversate, cum ar fi originea lui Jon.“Publishers Weekly„Dany își auzea slujnicele contrazicându-se, în spatele ei, în privința câștigătorului ultimei înfruntări a zilei. Jhiqui îl prefera pe uriașul Goghor, care semăna mai degrabă a taur decât a om, mai ales cu inelul de bronz din nas. Irri susținea cu insistență că biciul lui Belaquo Sfarmă-Oase avea să aducă sfârșitul uriașului. Slujnicele mele sunt dothraki, își spuse ea. Moartea călărește împreună cu fiecare khalasar. În ziua în care se măritase cu Khal Drogo, arakh-urile străfulgeraseră la ospățul ei de nuntă, iar oamenii muriseră în vreme ce alții beau și mâncau. Printre călăreți, moartea și viața mergeau mână în mână și se credea că sângele vărsat putea să binecuvânteze o căsnicie. Iar noua ei căsătorie urma să se îmbibe în curând de sânge. Cât de binecuvântată avea să fie!“..


84,99 lei

Dragonul de gheață

Dragonul de gheață

Dragonul de gheață este o poveste încântătoare despre curaj și sacrificiu pentru tinerii cititori, dar și pentru adulți, scrisă de popularul autor al seriei Cântec de gheață și foc, G.R.R. Martin. Iar ilustrațiile splendide ale artistului Luis Royo îmbogățesc această poveste captivantă și emoționantă a unei tinere fete și a dragonului sau.În lumea din Cântec de gheață și foc dragonul de gheață este o creatură legendara și înfricoșătoare, întrucât niciun om nu a reușit vreodată să îmblânzească vreunul. Zborul sau pe deasupra pământului lasă în urmă doar pustiu și un frig îngrozitor. Dar Adarei nu-i e teamă. Pentru că Adara este un copil al iernii, născută în timpul celui mai cumplit îngheț pe care toată lumea, chiar și Bătrânii, și-l amintesc.  Adara nu mai ținea minte când a văzut pentru prima oară dragonul de gheață. Părea că a fost dintotdeauna prezent în viață ei, o strălucire îndepărtată pe când se juca afară, în zăpadă, mult timp după ce ceilalți copii plecaseră la casele lor goniți de frigul muscator. Când avea patru ani l-a atins, iar la cinci ani a zburat prima oară pe spatele lui înghețat. Apoi, când a împlinit șapte ani, într-o zi liniștită de vara, dragoni fioroși s-au abătut în zbor deasupra fermei liniștite în care locuia Adara.Iar legendele spun că doar un copil al iernii - și dragonul de gheață care ține la el - pot salva lumea de la distrugere.Dragonul de gheață se petrece în același univers din seria Cântec de gheață și foc de G.R.R. Martin, care stă la baza serialului de succes HBO, iar acest volum de colecție minunat ilustrat va fi, în mod sigur, pe placul fanilor. ..


35,00 lei

Festinul ciorilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a IV-a, ed. 2020)

Festinul ciorilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a IV-a, ed. 2020)

SAGA-FENOMEN CARE A STAT LA BAZA SERIEI HBO URZEALA TRONURILORDupă lupte grele și trădări fatale, cele șapte puteri care își disputau Westeros s-au nimicit una pe alta și au ajuns la un pact îndoielnic. Odată cu moartea monstruosului rege Joffrey, regenta Cersei conduce din Debarcaderul Regelui. Înfrângerea lui Robb Stark îi descurajează pe rebelii din Nord și familia lui se împrăștie ca semințele pe un pământ neroditor. Nu mai există decât puține pretenții legitime la Tronul de Fier, iar acestea le aparțin fie celor prea slabi să le obțină, fie celor aflați pe meleaguri îndepărtate.„George R.R. Martin este, de departe, cel mai bun autor de literatură fantasy. Festinul ciorilor e cel mai fericit prilej să îl considerăm un «Tolkien al Americii». Martin se distinge și se impune ca principala forță care va modela evoluția genului fantasy, prin refuzul său de a adopta o viziune maniheistă asupra lumii – ca luptă între cele două principii eterne, Binele și Răul. Sunt bărbați și femei care se luptă – pentru putere, pentru bani, pentru dragoste, pentru toate cele omenești.“Lev Grossman, Time„– Îmi amintesc de un bărbat care mă arunca în sus, pe când eram foarte mică. Este înalt până la cer și mă aruncă atât de sus, încât simt că parcă zbor. Râdem amândoi, râdem atât de mult, încât eu de-abia mai pot respira și, în cele din urmă, râd atât de tare, că fac pe mine, însă asta-l face pe el să râdă și mai zgomotos. Nu mi-a fost niciodată frică atunci când mă arunca el. Știam că era întotdeauna acolo ca să mă prindă. Își dădu părul pe spate. Apoi, într-o bună zi, n-a mai fost. Bărbații vin și pleacă. Mint, sau mor, sau te părăsesc. Un munte nu-i ca bărbatul, iar o piatră este fiica muntelui. Eu am încredere în tatăl meu și în catârii mei. N-am să cad. Își puse mâna pe un pinten de stâncă zimțată și se ridică în picioare. Ar fi bine să terminați. Mai avem încă mult de mers și mie-mi miroase a furtună.“..


69,99 lei

Încleștarea regilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a II-a) - 2 volume

Încleștarea regilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a II-a) - 2 volume

Westeros este tărâmul uitat al luptei și al răzbunării, al vrăjitoriei și al războiului. Povestea din Urzeala tronurilorcontinua în volumul al doilea cu haosul din lumea politică în care fecioarele se aliază cu nebunii, frații complotează unul împotriva celuilalt, iar morții se ridică pentru a întunecă pământul.Într-un climat al incestului și al fratricidului, al alchimiei și al crimei, prețul gloriei va fi măsurat în sânge și le va fi plătit celor mai cruzi învingători.„Un război pentru succesiunea la tron întoarce frații unii împotriva altora, într-o lupta armata și politică fără precedent. Șapte familii nobiliare sunt prinse în înfruntare, iar viață și avuția lor depind de eternul joc al șantajului, al intrigilor, al răpirilor și al magiei. Universul creat de Martin este de o bogăție fără precedent, plin de personaje devorate de setea de putere, împinse dincolo de limitele onoarei și ale trădării.” (Library Journal)Încleștarea regilor este cea de-a două carte din saga fantasy Cântec de gheață și foc. Povestea continuă cu aceleași dinastii rivale, iubiri, trădări, sfetnici răuvoitori, regi incapabili, un gigantic zid de apărare împotriva unor forțe neștiute, bastarzi și dragoni de mult dispăruți. Totul se petrece într-un climat al fratricidului și al incestului, al alchimiei și al crimei.De la fortăreața Piatră Dragonului până la taramurile amenințătoare din Winterfell, haosul a pus stăpânire pe toată suflarea. Răceală dura a iernii se apropia că o bestie înfuriată. Cei doi conducători care asiguraseră liniștea tărâmului, Lordul Eddard Stark și Regele Robert Baratheon, au căzut pradă intrigilor și trădării. Iar pretendenții la tronul Celor Șapte Regate s-au hotărât să își impună voință prin foc și distrugere.Saga Cântec de gheață și foc este ecranizată de HBO într-un serial de succes, devenit un adevărat fenomen mondial.„Magie neagră, intrigă politică și multă vărsare de sânge – o saga titanică: G.R.R. Martin. Un festin al literaturii fantasy care va satisface orice apetit.” (Publisher’s Weekly)..


65,00 lei

Incleștarea regilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a II-a, ed. 2020)

Incleștarea regilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a II-a, ed. 2020)

SAGA-FENOMEN CARE A STAT LA BAZA SERIEI HBO URZEALA TRONURILORSeria Cântec de gheață și foc continuă în partea a doua cu aceleași dinastii rivale, iubiri, trădări, sfetnici răuvoitori, regi incapabili, un gigantic zid de apărare împotriva unor forțe neștiute, bastarzi și dragoni de mult dispăruți. Totul se petrece într-un climat al fratricidului și incestului, al alchimiei și crimei.De la fortăreața Piatra Dragonului, până la tărâmurile amenințătoare din Winterfell, haosul a pus stăpânire pe toată suflarea. Răceala dură a iernii se apropie ca o bestie înfuriată. Cei doi conducători care asigurau liniștea tărâmului, Lordul Eddard Stark și Regele Robert Baratheon, au căzut pradă intrigilor și trădării. Iar pretendenții la tronul Celor Șapte Regate s-au hotărât să-și impună voința prin foc și distrugere.„Magie neagră, intrigă politică și multă vărsare de sânge – o saga titanică semnată de George R.R. Martin. Un festin al literaturii fantasy care va satisface orice apetit.“Publishers Weekly„– Încearcă să-ți imaginezi că erai tu aici, sus, Urzen. E întuneric și frig. Ești de pază și te plimbi de ore în șir, așteptând cu nerăbdare să ți se termine tura. Atunci auzi un zgomot și te duci către poartă și, dintr-odată, în capul scărilor, vezi niște ochi cu străluciri verzui și aurii în lumina torțelor. Două umbre se năpustesc asupra ta mai repede decât ai putea crede. Zărești niște colți, dai să-ți ridici sulița și colții te izbesc și îți sfârtecă burta, mușcând prin hainele de piele ca din brânză. Îl îmbrânci pe Urzen cu putere. Și acum ești pe spate, ți se împrăștie mațele și unul dintre ei e cu colții la gâtul tău. Theon înhăță gâtul sfrijit al bărbatului, își încleștă degetele și zâmbi. Spune-mi, în acest moment, în timp ce ți se întâmplă toate astea, te oprești să sufli din cornul tău blestemat? Îl împinse cu brutalitate la o parte și îl trimise, clătinându-se, cu spatele la zid.“..


64,99 lei

Iureșul săbiilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a III-a) - 2 volume

Iureșul săbiilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a III-a) - 2 volume

Roman câștigător al premiilor LOCUS și GEFFENFinalist al premiilor HUGO și NEBULADintre cei cinci rivali pentru putere, unul este mort, altul, căzut în dizgrație, dar războaiele continuă să se dezlănțuie cu furie, iar alianțele se fac și se desfac. Joffrey ocupă Tronul de Fier, stapanitor neliniștit al Celor Șapte Regate. Dușmanul sau cel mai înverșunat, Lordul Stannis, e înfrânt și dezonorat, iar tânărul Robb încă domnește peste Nord din fortăreața Riverrun. Între timp, Daenerys, regina exilată și stăpână ultimilor trei dragoni, străbate continentul scăldat în sânge. În vreme ce forțele rivale pun la cale înfruntarea finală, o armata de creaturi barbare sosește de la capătul lumii civilizate, însoțită de oastea morților-vii, ale căror starvuri însuflețite sunt de nestăvilit. Nimeni nu-și va găși odihnă până când Cele Șapte Regate nu vor întră intr-un iureș al săbiilor.„Rareori a existat o poveste atât de fascinantă, care să captiveze în asemenea măsură sufletele și mințile unei generații. Acum, când lupta brutală pentru putere se apropie de punctul culminant, regatul divizat se confruntă cu cea mai teribilă invazie – una condusă de dincolo de mormânt…” (Paul Huges)„Într-adevăr, acest volum, mai mult decât cele de până acum, pare să stea sub semnul morții, o realitate cât se poate de normală în vreme de război, cu atât mai mult atunci când fiecare dintre regii însetați de faima și averi complotează, dezvoltă intrigi sau cad pradă comploturilor – de la escapadele lui Jaime și ale lui Brienne, la Nuntă Roșie sau o altă nuntă neașteptată și până la cruzimea Reginei sau magia preoților roșii. Sub simbolistica alb-roșu, personajele lui Martin par să își dezvolte latura sângeroasă, iar tu, că cititor, te aștepți că la fiecare pas să se mai întâmple ceva cu vreunul dintre cei «cu care ții» – o decapitare, otrăvuri, întemnițări sau altă situație fără scăpare.” (Bookblog.ro)„Iureșul săbiilor este una dintre cărțile acelea pe care le iei să le citești înainte de culcare, te uiți la un moment dat la ceas și brusc s-a făcut ora trei dimineață… ar mai fi timp să citești un capitol…” (Entertainment Weekly)..


79,99 lei

Iureșul săbiilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a III-a, ed. 2020)

Iureșul săbiilor (Seria Cântec de gheață și foc, partea a III-a, ed. 2020)

Dintre cei cinci rivali pentru putere, unul este mort, altul, căzut în dizgrație, dar războaiele continuă să se dezlănțuie cu furie, iar alianțele se fac și se desfac. Joffrey ocupă Tronul de Fier, stapanitor neliniștit al Celor Șapte Regate. Dușmanul sau cel mai înverșunat, Lordul Stannis, e înfrânt și dezonorat, iar tânărul Robb încă domnește peste Nord din fortăreața Riverrun. Între timp, Daenerys, regina exilată și stăpână ultimilor trei dragoni, străbate continentul scăldat în sânge. În vreme ce forțele rivale pun la cale înfruntarea finală, o armata de creaturi barbare sosește de la capătul lumii civilizate, însoțită de oastea morților-vii, ale căror starvuri însuflețite sunt de nestăvilit. Nimeni nu-și va găși odihnă până când Cele Șapte Regate nu vor întră intr-un iureș al săbiilor.„Rareori a existat o poveste atât de fascinantă, care să captiveze în asemenea măsură sufletele și mințile unei generații. Acum, când lupta brutală pentru putere se apropie de punctul culminant, regatul divizat se confruntă cu cea mai teribilă invazie – una condusă de dincolo de mormânt…“ Paul Huges„Într-adevăr, acest volum, mai mult decât cele de până acum, pare să stea sub semnul morții, o realitate cât se poate de normală în vreme de război, cu atât mai mult atunci când fiecare dintre regii însetați de faima și averi complotează, dezvoltă intrigi sau cad pradă comploturilor – de la escapadele lui Jaime și ale lui Brienne, la Nuntă Roșie sau o altă nuntă neașteptată și până la cruzimea Reginei sau magia preoților roșii. Sub simbolistica alb-roșu, personajele lui Martin par să își dezvolte latura sângeroasă, iar tu, că cititor, te aștepți că la fiecare pas să se mai întâmple ceva cu vreunul dintre cei «cu care ții» – o decapitare, otrăvuri, întemnițări sau altă situație fără scăpare.“ Bookblog.ro„Iureșul săbiilor este una dintre cărțile acelea pe care le iei să le citești înainte de culcare, te uiți la un moment dat la ceas și brusc s-a făcut ora trei dimineață… ar mai fi timp să citești un capitol…“ Entertainment Weekly..


79,99 lei

? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.