Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.


Termeni și condiții


Procedura de Comandă

Clienții pot comanda produse de pe www.librariilealexandria.ro fie online, cu ajutorul Coșului de Cumpăraturi, fie prin e-mail, telefon sau fax. Comanda se consideră valabilă numai după ce librariilealexandria.ro confirmă Clientului prin e-mail/telefon posibilitatea onorării acesteia.

Clientul poate anula comanda prin e-mail de preferință în aceeași zi în care a fost plasată până la ora 14.00 sau telefonic, în intervalul orar precizat pe prima pagină a site-ului. Comanda nu mai poate fi anulată după ce a fost primită prin email confirmarea livrării coletului.


Comenzile introduse în aceeași zi către aceeași destinație de către aceeași persoană, sau de pe aceeași adresă de IP, se cumulează automat într-o singură comandă pentru care se emite o singură factură/bon fiscal. Cupoanele de reducere sau bonurile valorice se aplică o singură dată la comanda cumulată.


Comenzile la care se solicită livrarea la una din librăriile din rețea se vor ridica în termen de 3 zile lucrătoare de la apelul telefonic de confirmare a comenzii. După această perioadă comenzile vor fi anulate automat. Comenzile ce conțin cupoane/vouchere de reducere se vor ridica doar de către titularul comenzii în baza actului de identitate.


Denunțarea unilaterală a comenzii se poate face de către client daca librariilealexandria.ro întârzie livrarea, cu excepția situațiilor de forță majoră, cu maxim 7 zile lucrătoare peste termenul specificat în confirmarea comenzii. Denunțarea unilaterală trebuie formulată în scris și expediată cu confirmare de primire, prin fax sau prin e-mail confirmat, mai devreme de momentul intrării în posesia produsului/serviciilor comandate. În acest caz, dacă plata s-a efectuat deja de către client, acestuia i se vor returna banii, în maxim 14 de zile din momentul primirii produsului/serviciilor neacceptate de către client, conform opțiunii de plată specificată în formularul de comandă.


Unele comenzi necesită acordul clientului pentru condițiile de livrare, plată, etc. Titularii acestor comenzi vor fi contactați de către librariilealexandria.ro telefonic sau prin email. Dacă în termen de 10 zile clientul nu a trimis niciun răspuns librăria își asumă dreptul de a anula comanda.


Important:

Produsele distribuite pe librariilealexandria.ro sunt listate în mai multe baze de date. Din acest motiv în eventualitatea unor erori sau întârzieri în actualizarea bazei de date, unele produse care sunt listate ca fiind în stoc, pot fi de fapt cu stoc epuizat. În acest caz, clientul va fi contactat de îndată ce acest aspect a fost semnalat.


Modalități de plată

Plata produsului/serviciilor comandate se poate efectua:


a) ramburs la primirea comenzii.

b) Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard).

In cazul optiunii de plata "Online prin card bancar" veti fi redirectionat catre pagina securizata a procesatorului de plati unde veti completa un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra.
Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" dezvoltat de organizatiile de carduri Visa/MasterCard si care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca al celor realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.
"3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului virtual.
Important de stiut! - Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision de la detinatorul de card!


În unele cazuri (comenzi de valoare mare sau produse ce se livrează la comandă specială) librariilealexandria.ro își rezervă dreptul de a solicita o plată în avans în valoare de cel mult 50% din valoarea produselor comandate, plată ce nu va fi returnată în caz de anulare a comenzii.

În situația în care plata nu se efectuează de către client, comanda va fi considerată anulată și nu va mai fi onorată. În cazul acesta, librariilealexandria.ro va avea dreptul de a solicita plata de despăgubiri și/sau va putea refuza onorarea altor solicitari de comenzi ale clientului respectiv.Modalități de livrare

Termenul de livrare este afișat în momentul alegerii modalității de livrare preferată, în funcție de opțiunea dorită.


a) livrare la domiciliu prin curier rapid


Programul standard al curierului de livrare a produselor este de Luni până Vineri. În cazul în care se dorește livrarea Sâmbăta, acest aspect trebuie menționat în rubrica de Comentarii. Livrarea într-o zi de sâmbătă este disponibilă doar în anumite orașe stabilite de curier, nu în toată țara.


Returnarea produselor

Dorința noastră este să fiți pe deplin mulțumiți atunci când cumpărați produse de pe librariilealexandria.ro.

librariilealexandria.ro va respecta prevederile Ordonanței de Urgență nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, ceea ce conferă cumpărătorului (numai în condițiile actului normativ menționat) dreptul ca în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea tuturor produselor cumpărate, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv, să returneze produsele cumpărate.

În cazul jocurilor, clientul poate solicita returnarea produsului/produselor nefolosite, nemontate (dacă este cazul) - adică în starea în care au fost primite, numai în ambalajul original nedeteriorat, nedesfăcut și împreună cu originalele documentelor comenzii respective. Dacă produsul este defect, clientul poate solicita returnarea produsului/produselor. În acest caz, acestuia i se poate înlocui respectivul produs cu unul identic sau - dacă acest lucru nu este posibil - poate primi înapoi suma plătită pentru acel produs. Toată responsabilitatea asupra acestor defecțiuni revine în sarcina importatorului/distribuitorului. 

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de agentul livrator în perioada efectuării expediției, în ambalajul original și doar dacă acestea nu au suferit deteriorări, urmând să primească în termen de 30 de zile de la denunțarea unilaterală formulată în scris (document semnat de cumpărator și transmis electronic sau prin poștă cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. Rambursarea poate fi amânată până la momentul primirii produselor returnate sau până la recepționarea unei dovezi conform căreia produsele au fost expediate.  librariilealexandria.ro are dreptul ca atunci când consideră că acțiunile clientului au fost cu rea-voință să solicite acestuia daune interese, în condițiile legislației în vigoare. De asemenea, librariilealexandria.ro își rezervă dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.

Adresa de returnare a produselor este: Str. Grigore Alexandru Ghica, Suceava.


Important:

Returile, (indiferent de metoda de transport aleasă), nu se vor expedia niciodată de către client către librariilealexandria.ro cu plata ramburs.

Cărțile în format digital (ebooks), nu se pot returna sub nicio condiție. Clientul are responsabilitatea de a verifica compatibilitatea formatelor electronice disponibile pe librariilealexandria.ro cu dispozitivul deținut. Cărțile în format electronic securizate nu se pot converti în alte formate. Librăria nu poate returna, converti sau pune la dispoziția clientului alte formate decât cele existente pe site în momentul tranzacției.


Dreptul de autor

Continutul site-ului librariilealexandria.ro (inclusiv, dar fără a se limita la imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, elemente grafice, logo precum și alte date) este proprietatea SEDCOMLIBRIS SA/ Alexandria Librării și a partenerilor și furnizorilor săi, fiind apărat de Legea dreptului de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Pe aceste considerente este absolut interzisă utilizarea acestor elemente fără acordul scris al librariilealexandria.ro.


Accesul online al utilizatorilor

librariilealexandria.ro nu garantează accesul clientilor la site-ul web www.librariilealexandria.ro în orice moment, nerăspunzând de probleme cauzate de terți (probleme tehnice, defecțiuni cauzate de server sau conexiunii la Internet ) sau probleme generate de upgrade sau de orice alte motive comerciale.


Limitarea răspunderii

librariilealexandria.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din aceast site. Rareori acestea pot conține mici inadvertențe: fotografia are caracter informativ, unele specificații pot fi modificate de producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Vă stăm oricând la dispoziție pentru eventuale clarificări.

Totalitatea imaginilor și textelor de pe librariilealexandria.ro sunt cu titlu exemplificativ. În acest sens, produsele livrate în comandă pot fi diferite de cele prezentate online (coperta, ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). De asemenea, librariilealexandria.ro va putea modifica oricând detaliile disponibile online privind produsele și serviciile oferite. Imaginile și descrierile produselor pot conține erori sau pot fi diferite de realitate, librariilealexandria.ro nu răspunde pentru astfel de situații, dar va încerca să le rezolve cât mai curând de la semnalarea acestora.

Preturile de pe acest site includ TVA, dar nu includ cheltuielile de livrare sau alte cheltuieli, dacă nu se specifică altfel în mod special. Costurile privind livrarea sau/și alte costuri ale serviciilor sunt menționate în momentul finalizării solicitării comenzii și vor fi precizate și în momentul confirmarii comenzii.

În cazul în care suntem în imposibilitatea de a livra comanda din vina clientului (fie că acesta nu este găsit la adresa menționată, nu poate fi contactat sau nu se prezintă să ridice pachetul de la Poșta Română etc.), comanda va fi anulată iar produsele se vor întoarce la expeditor. Pentru o nouă livrare, clientul va trebui să suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice ce se impun.

În cazul în care clientul a făcut plata în avans și, din vina sa, nu poate primi produsele în maxim 10 zile din momentul expedierii și nici nu poate fi contactat în interval de 30 de zile, comanda va fi anulată, dar plata nu va putea fi returnată, constituind despăgubiri din partea clientului.

Comenzile înregistrate pe librariilealexandria.ro în zilele de Vineri după ora 15.00 cât și Sâmbătă sau Duminică vor fi expediate în ziua de Luni.

librariilealexandria.ro nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura descrierilor cărților și de comentariile postate de către vizitatorii site-ului. De asemenea, librariilealexandria.ro nu răspunde de conținutul site-urilor la care se ajunge prin link-uri.


Transmitere emailuri

Prin următoarele activități: comandarea, abonarea la newsletter, trimiterea de mesaj în pagina Contact sau trimiterea de e-mailuri, se consideră că utilizatorul este de acord cu primirea de e-mailuri periodice conținând informații diverse legate strict de librariilealexandria.ro. În această situație datele personale nu vor fi utilizate în alte scopuri și, conform prezentului contract, vor putea fi modificate sau șterse din baza noastră de date la cererea scrisă a clientului.


Forța majoră și legea aplicabilă

Atât clientul cât și magazinul nu vor fi răspunzători pentru neexecutarea obligațiilor contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră.

Prezentul contract este supus legii române.


Drepturi

librariilealexandria.ro are dreptul de a interzice accesul anumitor clienți și vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fără o notificare prealabilă.


Important:

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice SC SEDCOMLIBRIS SA are obligația de a administra în condiții de siguranță datele personale furnizate și numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra stării comenzii și expedierea către client. Refuzul oferirii informațiilor atrage imposibilitatea onorării comenzii.

Conform Legii nr. 677/2001, clienții au dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a se adresa justiției.

Pentru acuratețea informațiilor, clientul este rugat să comunice orice modificare intervenită de la data înregistrării sale în baza de date.

Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face în baza solicitării sale scrise expediate electronic. Ştergerea definitivă a datelor cu caracter personal din baza de date i se va confirma clientului.


Reducerile

Politica prețurilor/reducerilor de pe site este stabilită în totalitate de către librariilealexandria.ro, iar prețul de cumpărare este cel afișat în momentul lansării comenzii.

Prețurile produselor sunt cele afișate pentru fiecare produs în parte și sunt actualizate zilnic. În principiu, discount-urile, reducerile și promoțiile nu sunt cumulative. Pentru calculul sumei se păstrează reducerea cu valoarea cea mai mare.

Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului disponibil.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.