Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Elita din umbră

Elita din umbră

Janine R. Wedel
  • 5490 lei
În stoc

Wishlist

„Am scris această carte pentru a prezenta cititorilor o lupă prin care să observe ceea ce eu am identificat în cartea de față ca un nou sistem de exercitare a puterii și influenței și pentru a defini actorii și rețelele care îl împing către un mediu american și global în rapi-dă transformare. În calitate de antropolog, sunt instruită să intru în culise, să trec de ceea ce oamenii afirmă că fac și de graficele organizaționale guvernamentale și birocratice. Însă cu toții trebuie să procedăm la fel, întrucât acesta este singurul mod prin care lumea este organizată și reformată, pe fondul acestor evenimente de colaps al autorității birocratice și profesionale și pe fondul noilor tehnologii informaționale. Noii actori și noile rețele de putere și influență nu se limitează la activitățile de pe un singur front. Ci mai degrabă, prin activitățile acestora, reușesc să coreleze elementele de stat cu cele de privat, elementele de birocrație cu cele de piață, elementele de politic cu cele de economic, elementele de macro cu cele de micro, și elementele mondiale cu cele naționale, luând în tot acest timp decizii publice – decizii susținute de puterea statului. 

La fel cum factorii de decizie interpretează roluri suprapuse iar decidenții politici se insinuează în organizațiile oficiale și private, formând o buclă interzisă proceselor democratice, la fel noi trebuie să ne concentrăm asupra acestora – asupra rolurilor, activităților și sponsorilor acestora – precum și asupra modului în care aceștia manipulează respectivele niveluri pentru a ajunge la esența puterii și influenței. (…)

Această carte a fost scrisă și pentru ca oamenii să poată vedea compromisurile pe care le fac prin tolerarea, sau chiar aprobarea acestei stări de fapt și care, în final, duc la pierderea informației, controlului și răspunderii democratice.” (Janine R. Wedel)


Etichete: Alexandria Librării, Elita din umbră, Janine Wedel, Alexandria Publishing House

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.