Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Pe marginea prăpastiei. Eșecul anunțat al sistemului monetar

Pe marginea prăpastiei. Eșecul anunțat al sistemului monetar

Alain de Benoist
  • 24,90 lei
În stoc

Wishlist

În data de 11 septembrie 2001, la New York, se prăbușesc turnurile Centrului Mondial al Comerțului (WTC). Un simbol! Șapte ani mai târziu, o criză financiară profundă se declanșează în Statele Unite, întinzându-se apoi rapid la restul lumii. Originea sa imediată se regăsește într-o explozie a îndatorării private. Pentru a salva băncile și companiile de asigurări, statele se împrumută la rândul lor. În 2011, criza datoriilor private s-a transformat într-o criză a datoriei publice. Piețele financiare atacă statele cele mai slabe. Grecia este prima afectată, urmată de Portugalia și Spania, așteptându-le pe Italia și Franța.

Astăzi, toată lumea pilotează fără instrumente. Sistemul financiar internațional se clatină pe picioare, moneda euro pare să fie gata de implozie. Datoria nu încetează să crească, însoțită de deficite de o amploare nemaivăzută. Estimările contradictorii ale experților vin în completarea incapacității oamenilor politici. Să fie acesta sfârșitul anunțat al sistemului monetar?

Această carte prezintă etapele crizei financiare mondiale actuale, și încearcă să-i identifice cauzele. Însă merge mult mai departe. Reflectează asupra situației economice prevalente în ziua de azi și asupra problemelor sociale care o însoțesc. Criza actuală nu este doar o simplă criză conjuncturală, ci o critică structurală, sistemică. Este consecința logicii capitalului, care nu cunoaște decât un cuvânt de ordine: tot mai mult! Tot mai mult profit, mai multe mărfuri, mai multe schimburi, fie și cu prețul măsurilor de austeritate care îi lovesc pe cei mai slabi. Un astfel de sistem nu poate dura la nesfârșit. Iată de ce.


Etichete: Alexandria Librării, Pe marginea prăpastiei, Alain de Benoist, Alexandria Publishing House, capitalism, globalism

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Relații Publice

Relații Publice

Edward L. Bernays


66,50 lei

Capitalul – Critica economiei politice – Vol I
Capitalul – Critica economiei politice - Vol II
Apostolatul antisocial

Apostolatul antisocial

Alexandru Racu


30,00 lei

Elita din umbră

Elita din umbră

Janine R. Wedel


45,00 lei

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.