Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Eu l-am ucis pe Obama. Jurnal și note ale unui interpret la Casa Albă

Eu l-am ucis pe Obama. Jurnal și note ale unui interpret la Casa Albă

Raoul Weiss
  • 2490 lei
În stoc

Wishlist

Romanul este o oglindă care se plimbă pe străzile din Cluj, ar fi putut spune Stendhal dacă Stendhal ar fi scris Chitul din Cornești în loc de Mânăstirea din Parma. Cu alte cuvinte, romanul exprimă realitățile sociale și politice ale epocii sale. Arta și operele literare sunt activități politico-ideologice și cultural-educative. Ele presupun atât ridicarea gradului de civilizație materială a țării care le găzduiește, cât și formarea unui om nou, cu înaltă conștiință și responsabilitate. Îndeplinirea sarcinilor naționale, cât și a celor internaționale, constituie o unitate dialectică inseparabilă, îmbinarea lor armonioasă fiind o îndatorire fundamentală a fiecărui scriitor de limbă română, indiferent de originile sale, dacă a fost adoptat de limba noastră sau dacă româna este limba lui maternă.

Romanul e o falsă ficțiune sub care se ascunde triumfătoare realitatea. Scriitorul se scrie pe sine, totul e autobiografie și reprezentare a propriilor opinii, obsesii, frici, complexe. Este și cazul elementului Weiss. Cameleonismul textului său este doar aparent inocent, blocat în ficțiune și abstract, când, de fapt, el promovează idei și proiecte dăunătoare intereselor construcției identității și securității naționale și internaționale. În cazul de față, ficțiunea reprezintă un cod cu însemnări cuneiforme, pe care, dacă vom reuși să-l decriptăm, vom demasca intențiile elementului Weiss.” (fragment din prefaţa semnată de Ioana Manta)


Etichete: Alexandria Librării, Obama, Casa Albă, Raoul Weiss, Alexandria Publishing House

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Prințul poet

Prințul poet

Kathleen McGowan


4500 lei

Elita din umbră

Elita din umbră

Janine R. Wedel


5490 lei

Exerciții critice. Publicistică, polemici, interviuri

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.