Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Aurul şi argintul Roşiei Montane

Aurul şi argintul Roşiei Montane

Aurel Sîntimbrean
  • 28,00 lei
in stoc

Wishlist

Aflată la cea de-a III-a ediție, cartea prezintă aurul și argintul Roșiei Montane într-un mod simplu, accesibil tuturor, chiar și necunoscătorilor. Aspectele geologice (mineralogice, petrografice, metalogenetice), miniere (tehnologie antică, medievală și modernă de exploatarea a minereului auro-argentifer) sunt corelate cu informațiile istorice, arheologice, oferind cititorilor o lectură plăcută, dându-le ocazia să-și creeze o imagine asupra bogăției zonei. Cu toate că lucrarea conține o serie de termeni cu caracter strict minier, acest fapt este compensat de informațiile din viață de zi cu zi a “baiesului” din Munți Apuseni.

Prin informațiile prezentate, de natură istorică, geologică, minieră, autorii pledează pentru conservarea sau exploatarea zacamâtului Roșia Montană, într-un mod cât mai rațional, fără a se ajunge la epuizarea acestuia în timp scurt și fără lichidarea localităților Roșia Montană și Corna (cu tot ce implică o comunitate). Pe lânga aportul științific, lucrarea se dorește a fi și o pledoarie pentru ocrotirea patrimoniului național (atât cât a mai rămas).


Despre Roșia Montană:

Roșia Montană este una dintre cele mai vechi localități din România, cunoscută în lume atât datorită zacamântului de aur, cât și prin vestigiile arheologice descoperite în regiune. Proiectul Roșia Montană de exploatare a aurului, menține trează în continuare atenția publicului prin argumentele pro și contra aduse de părțile implicate.


Etichete: Alexandria Librării, Aurul şi argintul Roşiei Montane, Aurel Santimbrean, Alexandria Publishing House

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


12 ani de sclavie

12 ani de sclavie

Solomon Northup


19,30 lei

Afacerea Roşia Montană

Afacerea Roşia Montană

Mihai Goțiu


46,30 lei

Lev Tolstoi. Fuga din rai

Lev Tolstoi. Fuga din rai

Pavel Basinski


52,10 lei

Garcia Marquez, Călătoria spre obârşie

Alexandria îți recomandă


Cât costă să ai carte?

Inchide video Vezi video!
Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.