Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Garcia Marquez, Călătoria spre obârşie

Garcia Marquez, Călătoria spre obârşie

Dasso Saldivar
  • 49,00 lei
in stoc

Wishlist

Garcia Marquez. Călătoria spre obârșie este reconstituirea cea mai documentată, completă, riguroasă și, totodată, fascinantă a creatorului de geniu care a scris „Un veac de singurătate”. Cartea s-a publicat la Madrid, la editura Alfaguara, în 1997 (într-un tiraj de peste cincizeci de mii de exemplare), având imediat un amplu ecou, atât în Spania, cât și pe plan internațional, și cunoscând mai multe ediți. A fost tradusă în zece limbi: engleză, franceză, germană, portugheză., greacă, polonă, olandeză, coreeană, chineză și mandarină, cele două limbi majoritare din China, unde a fost publicată în o sută de mii de exemplare și distinsă cu Premiul Național de Excelență. pentru Literatură Străină. 

Dar cea mai sugestivă apreciere a acestui impresionant demers biografic este, neindoios, aceea a lui Garcia Marquez însuși, care a mărturisit: „Dacă aș fi citit înainte Călătoria spre obârșie, nu mi-aș mai fi scris memoriile”. (Tudora Șandru Mehedinți)

Fragment din carte:

"Duelul a avut loc pe o uliță ce dădea spre islaz, unde Medardo se dusese după-amiază să cosească puțin fân pentru catar. Ulița a dispărut de ani de zile. În locul ei, între Stradă 11 și Bulevardul 6 de astăzi, se află două case vechi pe care locuitorii din Barrancas continuă însă să le numească „ulița unde Nicolasito Marquez l-a omora pe Medardo Romero în ziua cu procesiunea Fecioarei del Pilar", l9 octombrie. Medardo era îmbrăcat în haine de în alb, cu o umbrela într-o mâna și cu o legătură de fân în cealaltă, sub o ploaie măruntă și îndărătnică, la cinci după-amiază. În astfel de condiți, silueta lui monumentală a fost o ținta perfectă pentru legendara măiestrie de trăgător a colonelului, care îl aștepta în ploaie, adăpostit sub umbrela. Că și cum nu s-ar fi pregătit să omoare un om, ci să împlinească un ritual, Nicolas Marquez i-a strigat când l-a văzut venind cu o legătură de fân: „Medardo, eu mi-am lăsat treburile în ordine ești înarmat?" „Da, sunt înarmat", a fost tot ce a mai apucat să răspundă Medardo înainte de a fi doborât de două gloanțe precise. Auzind împușcăturile, Gregoria Cantillo, bătrână care trăia singură într-o casă vecină, a ieșit în stradă, a văzut tragedia și i-a strigă colonelului: „Vai, l-ai omorât!", iar el, zgârcit la vorbe că de obicei, a răspuns: „Așa-i; glonțul onoarei a învins glonțul puterii!". 

Înainte de a se preda la primărie, colonelul a căutat sprijin moral la bunul sau prieten, liderul liberal Lorenzo Solano, și apoi s-a dus acasă pentru a-i da vestea proastă nevestei. Tranquilina Iguara Cotes a fost gata să înnebunească auzind-o, fiindcă a știut în clipă aceea că tragedia îi va copleși pe toți deopotrivă."

  • Autor: Dasso Saldivar
  • Editura RAO
  • ISBN: 978-606-776-080-4
  • Număr pagini: 572
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Hardcover
  • Dimensiune: 13x21
  • Anul: 2016

Etichete: Alexandria Librării, Garcia Marquez, Călătoria spre obârşie, Dasso Saldivar, Editura RAO

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Aurul şi argintul Roşiei Montane

Aurul şi argintul Roşiei Montane

Aurel Sîntimbrean


28,00 lei

12 ani de sclavie

12 ani de sclavie

Solomon Northup


19,30 lei

Lev Tolstoi. Fuga din rai

Lev Tolstoi. Fuga din rai

Pavel Basinski


52,10 lei


Alexandria îți recomandă


Cât costă să ai carte?

Inchide video Vezi video!
Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.