Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Afacerea Roşia Montană

Afacerea Roşia Montană

Mihai Goțiu
  • 46,30 lei
În stoc

Wishlist

Mihai Goţiu investighează Afacerea Roşia Montană de peste 11 ani. A realizat sute de interviuri, a făcut numeroase drumuri şi a locuit luni la rând la Roşia Montană. A participat la conferinţe naţionale şi internaţionale pe această temă. A strâns o documentaţie impresionantă despre alte exploatări similare din întreaga lume şi despre metodele înstrăinării resurselor României din ultimele decenii. A intrat în posesia unor documente interne ale companiei miniere, corespondenţe diplomatice şi strategii de lobby care indică implicarea unor persoane importante de la Washington, Londra, Bruxelles, Bucureşti şi din conducerea NATO în derularea Afacerii. A urmărit îndeaproape modul în care s-a format, a acţionat şi s-a dezvoltat mişcarea de rezistenţă, fapt care i-a permis să prezică, încă din 2007, că Roşia Montană va deveni cea mai importantă mişcare civică din România şi să indice cu exactitate, cu două luni mai devreme, momentul şi amploarea protestelor din toamna lui 2013. Pentru articolele legate de subiectul Roşia Montană, a fost premiat de societatea civilă la Green Awards 2011 şi de profesioniştii din presă la Gala SuperScrieri 2012.

„Româna nu va mai fi aceeaşi după Roşia Montană. Deocamdată, Roşia Montană are nevoie de România pentru a fi salvată. Iar când acest lucru se va întâmpla, la rândul ei, Roşia Montană va salva România. Şi nu e vorba de ieşirea din criza economică, ci de un lucru mult mai important: ieşirea dintr-o prea lungă criză morală”. (Mihai Goţiu, VoxPublica, 15 septembrie 2011)

  • Autor: Mihai Goțiu
  • Editura TACT
  • ISBN: 978-606-84-3735-4
  • Număr pagini: 506
  • Ediție: I
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Paperback
  • Dimensiune: 15x23
  • Anul: 2013

Etichete: Alexandria Librării, Afacerea Roşia Montană, Mihai Goțiu, Editura Tact

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Aurul şi argintul Roşiei Montane

Aurul şi argintul Roşiei Montane

Aurel Sîntimbrean


29,90 lei

Apostolatul antisocial

Apostolatul antisocial

Alexandru Racu


30,00 lei

Noi și ceilalți. Problematica identității

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.