Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Tratatul transatlantic și alte amenințări

Tratatul transatlantic și alte amenințări

Alain de Benoist
  • 29,90 lei
in stoc

Wishlist

Tratatul Transatlantic (TTIP), negociat în prezent cu ușile închise, departe de cetățeni și de state, va lovi ansamblul țărilor europene cu un nivel al alertei fără precedent dacă va fi ratificat. În același timp, mai mult ca oricând, va face să planeze umbra unui eșec ultra-liberal catastrofal asupra viziunii idilice a imensei zone de liber schimb care trebuie să permită o libertate de circulație totală a persoanelor, a capitalului, a serviciilor și a mărfurilor între cele două continente. Cum să ignorăm că întâi și întâi protecția consumatorului, dar și a societăților din Europa, extinsă la domeniile mediului, sanitar, salarial, etc., va fi cea care se va sparge în mii de fărâme, gonită din legislație prin norme americane vizibil mai laxe? Astfel încât multinaționalele vor obține de acum încolo dreptul de a da în judecată statele naționale a căror legislație consideră că le dăunează intereselor proprii.

Și dacă prețul liberalismului fără limite ar fi pierderea suveranității naționale supuse de acum atotputerniciei piețelor financiare? Ce reprezintă exact mondializarea dacă nu stadiul suprem al hegemoniei Capitalului? Cât despre „guvernanță”, pretins model de management, nu oferă aceasta mijlocul de a conduce statele… ținând poporul la distanță?

În această lucrare foarte bine documentată, Alain de Benoist expune cu o remarcabilă claritate aceste mize esențiale și pericolele anunțate de acestea. În loc de răspuns, primim un singur cuvânt de ordine: pentru a face față amenințărilor, revoltați-vă!


Etichete: Alexandria Librării, Tratatul transatlantic, Alain de Benoist, Alexandria Publishing House

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Cât costă să ai carte?

Inchide video Vezi video!
Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.