Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Aurel Sîntimbrean

Aurel Sîntimbrean

Aurel Sîntimbrean (n. 3 ianuarie 1931) este un inginer geolog român. Născut într-o familie de țărani, tatăl său a fost trimis la Canal de către comuniști, ceea ce i-a creat probleme în facultate. A studiat la Cluj. Înainte de Revoluția din 1989, a fost pentru peste 20 de ani conducătorul tehnic al exploatării de la Roșia Montană.

A publicat câteva cărți critice despre exploatarea plănuită la Roșia Montană.

 


Aurul şi argintul Roşiei Montane

Aurul şi argintul Roşiei Montane

Aflată la cea de-a III-a ediție, cartea prezintă aurul și argintul Roșiei Montane într-un mod simplu, accesibil tuturor, chiar și necunoscătorilor. Aspectele geologice (mineralogice, petrografice, metalogenetice), miniere (tehnologie antică, medievală și modernă de exploatarea a minereului auro-argentifer) sunt corelate cu informațiile istorice, arheologice, oferind cititorilor o lectură plăcută, dându-le ocazia să-și creeze o imagine asupra bogăției zonei. Cu toate că lucrarea conține o serie de termeni cu caracter strict minier, acest fapt este compensat de informațiile din viață de zi cu zi a “baiesului” din Munți Apuseni.Prin informațiile prezentate, de natură istorică, geologică, minieră, autorii pledează pentru conservarea sau exploatarea zacamâtului Roșia Montană, într-un mod cât mai rațional, fără a se ajunge la epuizarea acestuia în timp scurt și fără lichidarea localităților Roșia Montană și Corna (cu tot ce implică o comunitate). Pe lânga aportul științific, lucrarea se dorește a fi și o pledoarie pentru ocrotirea patrimoniului național (atât cât a mai rămas).Despre Roșia Montană:Roșia Montană este una dintre cele mai vechi localități din România, cunoscută în lume atât datorită zacamântului de aur, cât și prin vestigiile arheologice descoperite în regiune. Proiectul Roșia Montană de exploatare a aurului, menține trează în continuare atenția publicului prin argumentele pro și contra aduse de părțile implicate...


28,00 lei

? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cât costă să ai carte?

Inchide video Vezi video!
Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.