Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Mathnawi - poeme, parabole și învățături sufite

Mathnawi - poeme, parabole și învățături sufite

Rumi
  • 4400 lei
Stoc epuizat

Wishlist

Jalāl ud-Dīn Rūmī este unul dintre cei mai cunoscuți maeștri sufi din toate timpurile. Supranumit uneori și „Sultanul Iubirii”, Rūmī a fost o personalitate complexă: poet, jurist, cărturar al Islamului, teolog și mistic, fondator al ordinului Mevlevi (cunoscut și că „ordin al dervisilor rotitori”, datorită adeziunii adepților săi la practică ceremoniei spirituale Samă – ritual complex care include cantul, dansul inițiatic și o suma de alte practici interne).

Lucrarea să esențială, Mathnawi, textual „Versetele spirituale”, scrisă în persană, este una dintre cele mai citite și traduse lucrări ale sale. Combinație de poezie și povestiri cu talc inițiatic, lucrarea ne încânta atât prin stilul ei inimitabil, cât și prin profunzimea cu care, sub aparență unor întâmplări banale, autorul ne introduce în învățătură sufi, de o profunzime și sensibilitate fără egal.

Mathnawi, un vast poem de 25.000 de versuri, împărțit în șase cărți sau daftar. Numele îi vine de la formă prozodică folosită, adică distihuri care rimează între ele. Pe bună dreptate poate fi considerată una din marile capodopere spirituale al umanității. Ea tratează o extraordinară varietate de subiecte și cuprinde istorisiri, fabule, parabole, legende și texte coranice, toate îmbibate de spiritul învățăturilor sufite. Este o carte ce prezintă viață în întregul ei, de la dimensiunea ei mundană și cosmică până la nivelurile trezirii metafizice. A fost începută pe la 1260 și a continuat până la moartea lui Rumi. În ciuda dimensiunilor ei impresionante, lucrarea a fost tradusă în Occident începând cu secolul al XIX lea.

  • Autor: Rumi
  • Editura HERALD
  • ISBN: 5948417490128
  • Număr pagini: 432
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Paperback
  • Dimensiune:
  • 13x20
  • Anul: 2019

Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Mathnawi, poeme, parabole și învățături sufite, Rumi, Editura Herald, Înțelepciunea inimii, Reducere, Carte, Autor, Online, Spiritualitate, Ezoterism, Dezvoltare Spirituală, Preț

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.