Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Rumi

Rumi

Jalal ad-Din Muhammad Rumi, pe numele său complet Mawlānā Jalāl ad-Dīn Muhammad Rūmī, cunoscut și ca Mawlānā Jalāl-ad-Dīn Muhammad Balkhī a fost unul din cei mai cunoscuți mistici persani și islamici, întemeietor al Ordinului Mevlevi. Limba maternă a lui Rumi a fost persana. 


Mathnawi - poeme, parabole și învățături sufite

Mathnawi - poeme, parabole și învățături sufite

Jalāl ud-Dīn Rūmī este unul dintre cei mai cunoscuți maeștri sufi din toate timpurile. Supranumit uneori și „Sultanul Iubirii”, Rūmī a fost o personalitate complexă: poet, jurist, cărturar al Islamului, teolog și mistic, fondator al ordinului Mevlevi (cunoscut și că „ordin al dervisilor rotitori”, datorită adeziunii adepților săi la practică ceremoniei spirituale Samă – ritual complex care include cantul, dansul inițiatic și o suma de alte practici interne).Lucrarea să esențială, Mathnawi, textual „Versetele spirituale”, scrisă în persană, este una dintre cele mai citite și traduse lucrări ale sale. Combinație de poezie și povestiri cu talc inițiatic, lucrarea ne încânta atât prin stilul ei inimitabil, cât și prin profunzimea cu care, sub aparență unor întâmplări banale, autorul ne introduce în învățătură sufi, de o profunzime și sensibilitate fără egal.Mathnawi, un vast poem de 25.000 de versuri, împărțit în șase cărți sau daftar. Numele îi vine de la formă prozodică folosită, adică distihuri care rimează între ele. Pe bună dreptate poate fi considerată una din marile capodopere spirituale al umanității. Ea tratează o extraordinară varietate de subiecte și cuprinde istorisiri, fabule, parabole, legende și texte coranice, toate îmbibate de spiritul învățăturilor sufite. Este o carte ce prezintă viață în întregul ei, de la dimensiunea ei mundană și cosmică până la nivelurile trezirii metafizice. A fost începută pe la 1260 și a continuat până la moartea lui Rumi. În ciuda dimensiunilor ei impresionante, lucrarea a fost tradusă în Occident începând cu secolul al XIX lea...


44,00 lei

? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.