Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Alain de Benoist

Alain de Benoist

Alain de Benoist, scriitor, filosof, este directorul revistelor Krisis și Nouvelle École. A publicat recent volumele „Mémoire vive” (Bernard de Fallois, 2012) și „Les Démons du bien”, „Du nouvel ordre moral à l’idéologie du genre” (Pierre-Guillaume de Roux, 2013). La Alexandria Publishing House au apărut titlurile: „Tratatul transatlantic și alte amenințări”, „Pe marginea prăpastiei”, „Eșecul anunțat al sistemului monetar” (2016).


Pe marginea prăpastiei. Eșecul anunțat al sistemului monetar

Pe marginea prăpastiei. Eșecul anunțat al sistemului monetar

În data de 11 septembrie 2001, la New York, se prăbușesc turnurile Centrului Mondial al Comerțului (WTC). Un simbol! Șapte ani mai târziu, o criză financiară profundă se declanșează în Statele Unite, întinzându-se apoi rapid la restul lumii. Originea sa imediată se regăsește într-o explozie a îndatorării private. Pentru a salva băncile și companiile de asigurări, statele se împrumută la rândul lor. În 2011, criza datoriilor private s-a transformat într-o criză a datoriei publice. Piețele financiare atacă statele cele mai slabe. Grecia este prima afectată, urmată de Portugalia și Spania, așteptându-le pe Italia și Franța.Astăzi, toată lumea pilotează fără instrumente. Sistemul financiar internațional se clatină pe picioare, moneda euro pare să fie gata de implozie. Datoria nu încetează să crească, însoțită de deficite de o amploare nemaivăzută. Estimările contradictorii ale experților vin în completarea incapacității oamenilor politici. Să fie acesta sfârșitul anunțat al sistemului monetar?Această carte prezintă etapele crizei financiare mondiale actuale, și încearcă să-i identifice cauzele. Însă merge mult mai departe. Reflectează asupra situației economice prevalente în ziua de azi și asupra problemelor sociale care o însoțesc. Criza actuală nu este doar o simplă criză conjuncturală, ci o critică structurală, sistemică. Este consecința logicii capitalului, care nu cunoaște decât un cuvânt de ordine: tot mai mult! Tot mai mult profit, mai multe mărfuri, mai multe schimburi, fie și cu prețul măsurilor de austeritate care îi lovesc pe cei mai slabi. Un astfel de sistem nu poate dura la nesfârșit. Iată de ce...


24,90 lei

Tratatul transatlantic și alte amenințări

Tratatul transatlantic și alte amenințări

Tratatul Transatlantic (TTIP), negociat în prezent cu ușile închise, departe de cetățeni și de state, va lovi ansamblul țărilor europene cu un nivel al alertei fără precedent dacă va fi ratificat. În același timp, mai mult ca oricând, va face să planeze umbra unui eșec ultra-liberal catastrofal asupra viziunii idilice a imensei zone de liber schimb care trebuie să permită o libertate de circulație totală a persoanelor, a capitalului, a serviciilor și a mărfurilor între cele două continente. Cum să ignorăm că întâi și întâi protecția consumatorului, dar și a societăților din Europa, extinsă la domeniile mediului, sanitar, salarial, etc., va fi cea care se va sparge în mii de fărâme, gonită din legislație prin norme americane vizibil mai laxe? Astfel încât multinaționalele vor obține de acum încolo dreptul de a da în judecată statele naționale a căror legislație consideră că le dăunează intereselor proprii.Și dacă prețul liberalismului fără limite ar fi pierderea suveranității naționale supuse de acum atotputerniciei piețelor financiare? Ce reprezintă exact mondializarea dacă nu stadiul suprem al hegemoniei Capitalului? Cât despre „guvernanță”, pretins model de management, nu oferă aceasta mijlocul de a conduce statele… ținând poporul la distanță?În această lucrare foarte bine documentată, Alain de Benoist expune cu o remarcabilă claritate aceste mize esențiale și pericolele anunțate de acestea. În loc de răspuns, primim un singur cuvânt de ordine: pentru a face față amenințărilor, revoltați-vă!..


29,90 lei

? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.