Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Mark Twain

Mark Twain

Samuel Langhorne Clemens (n. 30 noiembrie 1835 – d. 21 aprilie 1910), cunoscut sub pseudonimul literar Mark Twain, a fost un scriitor, satirist și umorist american, autorul popularelor romane „Aventurile lui Tom Sawyer”, „Prinț și cerșetor”, „Aventurile lui Huckleberry Finn” și „Un yankeu la curtea regelui Arthur”.

În ciuda problemelor sale financiare, Twain a fost renumit pentru umorul și buna sa dispoziție, datorită cărora s-a bucurat de o popularitate imensă în întreaga lume. La apogeu, el a fost probabil cel mai popular american din acea vreme. În 1907, publicul s-a înghesuit la Expoziția Jamestown doar ca să-l zărească pe Mark Twain. S-a bucurat de prietenia mai multor celebrități, între care autorul și criticul literar William Dean Howells, politicianul și autorul Booker T. Washington, inginerul și inventatorul Nikola Tesla, scriitoarea Helen Keller și magnatul Henry Huttleston Rogers. Autorul american William Faulkner a scris despre Twain că a fost „părintele literaturii americane”.

Twain a murit în 1910 și este înmormântat la Elmira, statul New York.


Aventurile lui Tom Sawyer

Aventurile lui Tom Sawyer

Într-un orasel imaginar de pe Mississippi, St. Petersburg, traieste un baiat, Tom Sawyer. Are un frate, Sid, cuminte si ascultator, si o matusa, Polly, careia i-a scos peri albi.Se întelege imediat de aici ca Tom nu e prea cuminte. De cate ori e pedepsit, face ce face si scapa din încurcatura, ba chiar iese în castig. Într-o noapte sare pe fereastra si merge impreuna cu prietenul lui cel mai bun, Huckleberry Finn, în cimitir, ca sa încerce un leac pentru negi. Ascunsi printre morminte, sunt martorii unei crime, pe care faptasul, ingrozitorul Joe Indianul, o pune pe seama unui nevinovat. Din acest punct, cititorul va descoperi că nazbatiosul Tom este un baiat de isprava si ca, infruntand mai multe pericole, va lupta sa se faca dreptate. O carte care se citeste cu inima, ca si cum nu ar avea pereche printre cartile despre copilarie. Si nici nu are. „Aventurile lui Tom Sawyer l-au plasat pe Mark Twain înca o data in fruntea listei de autori de bestsellere. Probabil niciodata nu a mai aparut in Statele Unite o carte care sa fi fost încontinuu atat de populara.“ Lewis Leary, istoric literar si profesor american de literatura.Mark Twain (1835–1910), scriitor, eseist și umorist american. Nascut în statul Missouri, Samuel Langhorne Clemens, a parasit scoala la 12 ani, fiind nevoit sa isi castige existenta dupa moartea tatalui sau. A dus o viata aventuroasa si a calatorit peste tot în Statele Unite ale Americii, fiind tipograf, cautator de aur, pilot de vapoare pe Mississippi, corespondent de presa în timpul razboiului civil american, cand si-a luat și pseudonimul literar sub care a devenit celebru ca scriitor: Mark Twain. Romane importante: Print si cersetor (1881), Aventurile lui Huckleberry Finn (1884), Un yankeu la curtea regelui Arthur (1889)...


2500 lei

În stoc
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.