Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Cum alegem meditatorul?

Cum alegem meditatorul?

Mariana Mion Pop
  • 1400 lei
În stoc

Wishlist

Mi-a revenit onoarea sa prezint o carte scrisa cu mult suflet pentru copii, parinti si orice persoana care, pe parcusul vietii ca lung drum al cunoasterii, intalnesc sau isi cauta diferite calauze. Intalnirea cu o calauza potrivita la momentul de timp potrivit pentru cararea pe care ne aflam reprezinta un element esential pentru devenirea noastra ca oameni inteligenti si sensibili. Parintii, profesorii, meditatorii, mentorii, coacherii sunt persoane care ne calauzesc pasii pe calea cunoasterii si nu numai, ne dezvaluie arta de a ne deschide cu maiestrie ochii si sufletul asupra lumii, pentru a o cuprinde cu mintea si a o iubi cu inima.

Cartea pe care doamna Mariana Pop Mion ne-o propune se adreseaza celor care vor sa isi gaseasca cei mai potriviti insotitori si indrumatori pentru a-i ajuta sa descopere frumusetea acestei lumi. In aceasta carte, doamna profesor ne indeamna spre reflectie, astfel incat sa fim atenti si selectivi mai ales atunci cand ne gandim la copiii nostri, la scoala unde urmeaza sa invete, la calauzele pe care le cautam pentru ei, atunci cand scoala nu isi indeplineste in totalitate misiunea sa. Sensibilitatea deosebita a copiilor, conduce de multe ori la respingerea unor discipline, inclusiv a unor valori, deoarece profesorul nu are abilitatea de a crea empatia necesara cu elevii si de a individualiza modul de predare conform profilului elevilor. Mai ales in aceste situatii, parintii incearca sa suplineasca aceste deficiente ale scolii cu privire la procesul educational, prin cautarea unui meditator care sa fie o calauza potrivita pentru descoperirea secretelor lumii, ce se lasa greu descifrate din codificarea alambicata a stiintelor. Meditatorului ii revine astfel misiunea de a schimba atitudinea copilului fata de procesul de invatare, conducandu-l cu delicatete pe drumul cunoasterii prin invatare si experimentare. Cunoasterea, privita ca o ascensiune anevoioasa, solicita enorm copilul, motiv pentru care calauza trebuie sa fie atenta la usurarea parcursului si la dezvaluirea frumusetii drumului si a multiplelor perspective prin care cunoasterea contribuie la devenirea spirituala si la transformarea copilului intrun adult care stie sa pretuiasca valorile lumii, ale cunoasterii si sa le valorifice in interesul sau si al celor din jurul sau.

Lucrarea doamnei profesor Pop reprezinta o abordare interesanta si inedita a multiplelor fatete ale procesului decizional prin care trec parintii pentru a-si incredinta copiii celor mai destoinice si potrivite calauze. Perspectiva propusa de doamna profesor se bazeaza pe experienta domniei sale cu privire la obtinerea performantei educationale, experienta dobandita de-a lungul unei prestigioase cariere didactice in Italia. Cu generozitatea care o caraterizeaza, doamna profesor a infiintat un centru de performanta educationala, Centrul Fibonacci, care are ca scop, pe de o parte, redefinirea procesului educational pentru a reprezenta o cale atractiva spre formarea personalitatii umane prin cunoastere, iar pe de alta parte, sprijinirea profesorilor pentru a deveni bune calauze ale tinerilor sau adultilor pe parcursul formarii ca proces continuu.

Multumim doamnei profesor pentru initiativa de a ne oferi idei si perspective inovative care faciliteaza alegerea cu mintea si sufletul a unui indrumator pentru un anume parcurs din viata si invitam pe toti cei interesati sa parcurga randurile acestei carti si sa se alature colectivului Centrului Fibonacci pentru a fi partasi la un demers valoros referitor la imbunatatirea procesului educational.

Octombrie 2012


Etichete: Cum alegem meditatorul, Mariana Mion Pop, Editura Pro Universitaria, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Etichetă și protocol. Volumul III

Etichetă și protocol. Volumul III

Mariana Mion Pop


2500 lei

Etichetă și protocol

Etichetă și protocol

Mariana Mion Pop


3900 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.