Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Carol al II-lea - Între datorie și pasiune

Carol al II-lea - Între datorie și pasiune

Narcis Dorin Ion
  • 5990 lei
Stoc epuizat

Wishlist

Volumul al III-lea al jurnalului regelui Carol al II-lea cuprinde insemnarile din perioada 1 ianuarie 1941 – 30 decembrie 1942. In 4 martie 1941, dupa o fuga rocambolesca, fostul suveran a ajuns in Portugalia, de unde va lua drumul unui lung exil in Lumea Noua. Refuzat de americani – „bineinteles ca sa nu spurcam imaculatul pamant al pelerinilor puritani cu prezenta noastra” – si de alte tari din America de Sud, regele s-a stabilit temporar in Cuba.

Parasind Europa, monarhul facea urmatoarea marturisire de credinta: „Plecand asa, pe cai departate, nu insemneaza ca gandul si sufl etul meu se indeparteaza de Tara mea si de
scumpul meu Baiat. Am crescut ca roman, am invatat de mic copil ca ratiunea mea de a fi este de a-mi sluji Patria; pana in clipa cand voi inchide ochii nu voi inceta de a o face prin toate mijloacele ce-mi stau in putere”.

Timp de o luna (3 mai - 3 iunie 1941), Carol al II-lea si companionii sai au avut ocazia sa admire taramuri necunoscute si peisaje mirifi ce: insulele Bermude, Virgine, Antigua, Santa Lucia si Trinidad. Dupa doua luni petrecute la Havana (3 iunie - 26 iulie 1941), regele pribeag si-au continuat periplul pana in Mexic, unde a ajuns la 28 iulie 1941 si s-a stabilit la Puebla, apoi in Ciudad de Mexico si, in fi nal, la Coyoacan, locuind aici pana in octombrie 1944.


Etichete: Carol al II-lea, Intre datorie si pasiune, Insemnari zilnice 1941-1942, Editura Publisol, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie, MARCEL D. CIUCA, NARCIS DORIN ION

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Carol al II-lea. Între datorie și pasiune

Carol al II-lea. Între datorie și pasiune

Marcel-Dumitru Ciucă
Narcis Dorin Ion


5990 lei

Carol al II-lea între datorie și pasiune. Vol.2 Insemnări zilnice 1939-1940

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.