Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Misterul răului. Benedict XVI și sfârșitul veacurilor

Misterul răului. Benedict XVI și sfârșitul veacurilor

Giorgio Agamben
  • 2500 lei
În stoc

Wishlist
Demisia papei Benedict XVI a fost un gest istoric, aproape fara precedent, care a tulburat Biserica si a uluit o lume intreaga. Facand apel la misterioasa invatatura apocaliptica din epistolele Apostolului Pavel catre Tesaloniceni, precum si la tulburatoarea viziune a Sfantului Augustin despre Biserica drept coabitare a Imparatiei luminii cu cea a intunericului, filozoful italian Giorgio Agamben ne ofera o explicatie si mai tulburatoare pentru demisia marelui pontif. Cartea sa ne introduce in chiar Taina Istoriei, a Bisericii si a Apocalipsei, acolo unde binele si raul nu sunt deloc ceea ce par a fi.
 
In Biserica exista doua elemente ireconciliabile, insa intretesute: iconomia si escatologia, elementul lumesc si temporal, pe de o parte, si elementul care pastreaza legatura cu sfarsitul veacurilor si cu sfarsitul lumii, pe de alta parte. Cand elementul escatologic intra in umbra, iconomia lumeasca ajunge sa creasca la infinit, devenind interminabila si lipsita de scop. Paradoxul Bisericii este ca, din perspectiva escatologica, trebuie sa renunte la lume insa n‑o poate face pentru ca, din perspectiva iconomica, apartine lumii si nu poate renunta la aceasta fara sa renunte la ea insasi. Tocmai aceasta este criza decisiva, intrucat curajul - si acesta ni se pare a fi sensul ultim al mesajului lui Benedict XVI - nu este altceva decat capacitatea de a pastra legatura cu propriul sfarsit. - Giorgio Agamben

Etichete: Misterul raului, Benedict XVI si sfarsitul veacurilor, Giorgio Agamben, Editura Humanitas, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Epidemia ca politică

Epidemia ca politică

Giorgio Agamben


3490 lei

Nuditatea

Nuditatea

Giorgio Agamben


2600 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.