Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Sonata Kreutzer

Sonata Kreutzer

Lev Tolstoi
  • 20,00 lei
În stoc

Wishlist

Nuvela Sonata Kreutzer a lui Lev Nicolaevici Tolstoi se conturează că o analiză a societății de sfârșit de secol XIX, dezbatand în principal diferențele dintre statutul bărbaților și cel al femeilor și modul în care aceștia sunt educați.

În timpul unei călătorii cu trenul, naratorul remarcă în vagonul în care se află prezența unui personaj deosebit de interesant: Posdnicev, cunoscut pentru faptul că își ucisese soția într-un acces de gelozie. O dată ce călătorii reuniți în același compartiment adopta drept tema de discuție modul de realizare a căsătoriilor în prezentul povestirii comparativ cu felul în care se făceau în trecut, fiecare personaj își arată preferință pentru vechile reguli (căsătorii aranjate) sau, din contra, pentru cele noi (căsătorii din dragoste). Identificarea lui Posdnicev că cel care săvârșise o crimă face că toți călătorii să părăsească compartimentul, mai puțîn naratorul. Astfel, începe confesiunea lui Posdnicev privind toate suferințele îndurate în timpul căsniciei – suferințe care derivă din educația necorespunzătoare primită de femei și bărbați.

  • Autor: Lev Tolstoi
  • Editura GRAMAR
  • ISBN: 9789731973814
  • Număr pagini: 214
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Paperback
  • Dimensiune: 14,5x20
  • Anul: 2012

Etichete: Alexandria Librării, Sonata Kreutzer, Lev Tolstoi, Editura Gramar

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.