Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Balcanii

Balcanii

Ionuţ Cojocaru
  • 4400 lei
În stoc

Wishlist

„Cum s-a construit Turcia, cine este Mustafa Kemal devenit mai târziu Atatürk sau care au fost planurile trecerii de la Imperiul Otoman la înființarea Republicii Turcia sunt detaliate în acest volum. De la migrațiile din spațiul balcanic la pacea de la București (1812) sau  războaiele balcanice și până la schimbarea alfabetului arab cu cel latin sunt studii care aduc la lumină dezvoltarea relațiilor dintre state. Ruperea turcilor cu trecutul și pasul spre zona europeană.

Cititorii vor găsi un studiu despre minoritatea turco-tătară din România cât și dorința unora dintre aceștia de a emigra în Anatolia grație unei înțelegeri între state.

Redefinirea relațiilor din spațiul Balcanic după primul război mondial le-am dedicat un spațiu suficient pentru a putea înțelege demersurile care au dus la înființarea Înțelegerii Balcanice (1934). Am dezvoltat analiza despre Tratatele de Pace de la Paris (1919 – 1920) și Tratatul de la Lausanne și Montreux deoarece Strâmtorile și regimul acestora privesc nu doar Turcia ci și celelalte state riverane printre care și România, chiar și azi.

Despre vizita lui Ismet Inönü la Stalin cât și aspecte din memoriile urmașului lui Atatürk cât și refuzul primirii lui Albert Einstein de a se muta în Turcia din cauza prigonirii evreilor vin să completeze informațiile cu privire la zona balcanică.

Una dintre cele mai mari construcții de profil – construirea canalului Dunăre – Marea Neagră cât și dezintegrarea Uniunii Sovietice completează analiza acestui spațiu geografic.

Nu în ultimul rând m-am oprit asupra unor memorii: Dinu C. Giurescu, Ștefan Andrei și Mihail Gorbaciov cât și un tablou dedicat celui mai mare om politic: Ion I.C. Brătianu.”

Ionuț Cojocaru

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Maria. Portretul unei regine

Maria. Portretul unei regine

Principele Radu al României


6500 lei

Universul enigmelor lui Einstein

Universul enigmelor lui Einstein

Tim Dedopulos


5990 lei

De vorbă cu Ana Aslan

De vorbă cu Ana Aslan

Valentin Lipatti


3000 lei

Jurnal secret. Serie nouă (2009-2015)

Jurnal secret. Serie nouă (2009-2015)

Alex Ștefănescu


3990 lei

Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani și trei premieri
Jurnal inedit 2001–2002

Jurnal inedit 2001–2002

Monica Lovinescu


3570 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.