Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Heidi Kaduson

Heidi Kaduson

Heidi Kaduson, specializată în intervenția psihologică pentru copii, este director al Institutului de Formare în Terapia prin Joc din comitatul Monroe, statul New Jersey.


101 tehnici favorite ale terapiei prin joc

101 tehnici favorite ale terapiei prin joc

Pornind de la tendința naturală a copilului de a imagina roluri și de a construi povești relevante pentru viață să interioară, terapia prin joc este larg folosită în abordarea problemelor psihice ale copiilor și adolescenților. Cele 101 tehnici prezentate în acest volum oferă psihologilor, educatorilor, dar și părinților și pediatrilor un instrument eficient și neintruziv pentru a-i ajută pe cei mici să-și verbalizeze emoțiile, să-și gestioneze furia, să facă față pierderilor și doliului, dar și să vindece vechi răni, cum sunt cele pricinuite de abuzuri și traume. Cartea include contribuțiile unor autorități mondiale în terapia prin joc, cu orientări variate, de la psihodinamică la cognitiv-comportamentală. De asemenea, diversele tehnici, utile atât în evaluare, dar și în cură, sunt grupate în șapte secțiuni: de la povești vindecătoare și arte plastice la jocuri de grup și marionete. Copiii pot spune cu ușurință cum se simt câtă vreme este „doar în glumă" sau doar „în joacă". Mulți copii se simt foarte confortabil și mai puțin amenințați când răspund la întrebări într un format de joc, datorită distanțării pe care o simt față de realitate.Heidi Gerard KadusonPiesele geometrice ale jocurilor de construit oferă infinite posibilități:zgârie-nori, grădini zoologice, autostrăzi, aeroporturi, poduri, castele sau case ale dinozaurilor. Toate acestea asigura copiilor un sentiment real de împlinire, care le optimizează imaginea de sine și le satisface impulsul de stăpânire a mediului.Charles E. Schaefer..


59,00 lei

? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.