Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Arta teatrului terapeutic

Arta teatrului terapeutic

„Dintre Terapiile Spirituale existente la ora actuală, Terapia prin Artă grupează pictură, muzică, coregrafia și teatrul. Terapia prin pictură comunica cu pacienții folosind drept expresie culoarea. Muzicoterapia ajută interpretul să-și exprime melodic dificultățile afective și sociale. Coregrafia folosește mișcările corporale și figurile de dans pentru a analiză tulburările afective și atitudinea corporală. Teatrul terapeutic exploatează posibilitățile scenice care pot exprimă gânduri, stări de boală, angoase. Ce înseamnă Terapia prin Artă ? Art-Terapia abordează diversele aspecte ale personalității prin mijloace artistice, pentru: descoperirea potențialului creativ personal și stimularea lui, potențarea autocunoașterii, dezvoltarea capacității de „dezvăluire" personală, comunicarea trăirilor, explorarea sinelui interior, în scopul creșterii și armonizării ființei. Art-terapia se concentrează pe modul de creație, procesul în sine fiind mult mai important decât produsul final și, de aceea, Art-terapia nu vizează aptitudinile sau talentul artistic al individului. Ea este o formă de psihoterapie expresivă care utilizează creația artistică pentru îmbunătățirea stării emoționale. Sunt folosite proprietățile afective ale creației artistice în contextul psihoterapiei. Art-terapia își găsește aplicații în clinici, dar și în studiouri și work-shopuri, în psihoterapia desfășurată cu copii, adolescenți sau adulți, psihoterapia individuală, de cuplu, familială sau de grup. Art-terapia se bazează pe teoria că procesul creativ are proprietatea de vindecare și îmbunătățire a vieții spirituale. Problemele care apar în creația artistică sunt folosite pentru creșterea conștiinței de sine, pentru adaptarea la simptomele specifice bolii de care suferă, adaptarea la stress și la experiențe traumatice prezente sau viitoare, pentru îmbunătățirea capacității cognitive și pentru o mai bună afirmare a plăcerilor vieții și creativității artistice.” (Conf. Univ. Dr: George V. Grigore)..


31,50 lei

Geții Roșii
România - în top

România - în top

„Pornind de la un articol din presă americană („Este România cea mai frumoasă țară a Europei? Chiar ar putea fi!"), am pornit acest demers de a prezența recordurile noastre românești, acum în anul Marelui Centenar al Unirii de la 1 decembrie 1918. Avem aici Canalului Dunăre Marea Neagră, unul din cele mai importante canale navigabile din lume, Casă Poporului de trei ori în Cartea Recordurilor, Catedrala Mântuirii Neamului Românesc una din cele mai mari din Europa, Clisura Dunării cel mai frumos defileu din Europa, Delta Dunării, Salina Turda - Cel mai frumos obiectiv subteran din lume, unicul Hotel de Gheață din sud-estul Europei, singurul cimitir „vesel" din lume la Săpânța, Cea mai înalta cruce din lume amplasată pe un vârf montan Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman, Cea mai mare statuie de piatră din Europa (Statuia Regelui Decebal din Cazanele Dunării), Transfăgărășanul, Mănăstirea Voroneț, Muzeul aurului de la Brad, Cele mai vechi urme de pași umani, Cea mai veche relicvă de Homo Sapiens din Europa (40.000 de ani), Cele mai vechi picturi rupestre din Europa Centrală, Cea mai veche așezare umană din Europa (Schelă Cladovei), Ceramică de Cucuteni, Tăblițele de la Tartaria. Avem personalități (academicieni, artiști, sportivi, inventatori), dar și români de PREMIUL NOBEL. Pentru toți și toate acestea, am scris acesta carte. Așa putem onora această țară, așa putem prezența ce are mai bun România noastră dragă, cu care ne mândrim.” (Conf. univ. dr. George V. Grigore)  ..


63,00 lei

? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.