Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Ultimul curier ilegal

Ultimul curier ilegal

Cornel Nemetzi
  • 8500 lei
În stoc

Wishlist

„Memoriile de față sunt ceea ce se numește în limba germană ein Tatsachenbuch, adică o carte cu fapte reale și nu una de ficțiune, cu personaje și acțiuni imaginate de autor. Datele pe care le prezint sunt evenimente și întâmplări trăite de către mine în proporție de peste 90%, iar restul, fapte și acțiuni relatate de foști colegi și cunoscuți.”

Deși au trecut peste 23 de ani de la Revoluția din 1989, prea puțîn s-a scris despre un aspect esențial în existența oricărui stat, spionajul extern. Iar ce s-a scris a urmărit în cea mai mare parte doar senzaționalul, autorii nefiind implicați în muncă de zi cu zi în acest domeniu atât de invizibil, dar foarte important. Până acum! În acest sens, editura publică pentru prima dată în istoriografia și literatură noastră, memoriile unui spion român, ale unui luptător din prima linie a frontului invizibil al spionajului. Acesta este Cornel Nemetzi. Demersul editurii se înscrie în linia aparițiilor editoriale anterioare, prin care se încearcă dezvăluirea unor aspecte mai puțîn cunoscute din istoria României, reunite în colecția intitulată sugestiv Istoria Adevărată. Și această carte poate fi pusă în același context al dezvăluirilor despre istoria adevărată a României, lăsând să vorbească cei implicați direct în evenimente. Iar Cornel Nemetzi a fost unul dintre aceștia, timp de 26 ani. Permanent în prima linie a frontului invizibil al spionajului românesc, implicat în majoritatea evenimentele esențiale din istoria acestuia, atât înainte cât și după 1989, Cornel Nemetzi ne dezvăluie în această carte multe din dedesubturile spionajului românesc, aruncând o lumina crudă asupra faptelor așa cum au fost ele. Vom găși în cartea de memorii a dansului eroi dedicați și patrioți, dar și trădători, lichele, sau pur și simplu indivizi preocupați de propria lor parvenire și care se foloseau de orice mijloace pentru a-și atinge scopurile.

Cornel Nemetzi s-a aflat la datorie în acest serviciu timp de 26 de ani, de la curier ilegal, respectiv cel care prelua materialele informative de la agenții din străinătate, până la șef al serviciului pe Europa.


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Ultimul curier ilegal, Cornel Nemetzi, Editura Marist, Carte, Beletristică, Online, Reducere, Preț

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.