Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Arhipelagul Gulag 3 volume

Arhipelagul Gulag 3 volume

Alexandr Soljenitin
  • 69,90 lei
În stoc

Wishlist

Pentru acele rânduri, Soljenițîn a fost condamnat la opt ani de detenție în lagărele de reeducare. A fost eliberat în 1953 și trimis apoi în exil pe viață în Kazahstan. Deși a fost reabilitat în 1956 și a ajuns unul dintre cei mai citiți scriitori din țară, bucurându‑se de sprijinul lui Hrușciov, în scurt timp a redevenit persona non grata și în 1968 relațiile cu autoritățile sovietice se deteriorează și mai mult, după ce în Occident îi apăruseră, fără acordul sau, Pavilionul cancerosilor și În cercul întâi. 

În 1970 i s‑a decernat Premiul Nobel pentru Literatură, dar asta nu a încălzit atitudinea oficialilor de la Moscova, scrisorile de amenințare au continuat să curgă, iar secretara care a dactilografiat Arhipelagul Gulag a fost hărțuită de KGB și apoi găsită moartă în apartamentul ei. Atunci Soljenițîn și‑a dat acordul că Arhipelagul Gulag să fie publicat în Occident, iar un an mai târziu a fost arestat și închis. Privat de cetățenie și expulzat din țară, Soljenițîn lua calea exilului, din care avea să revină abia în 1994.


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Arhipelagul Gulag, Alexandr Soljenitin, Editura Univers

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Iubeşte revoluţia!

Iubeşte revoluţia!

Alexandr Soljenitin


25,00 lei

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.