Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
REgândeşte. Surprinzatoarea noutate a vechilor idei

REgândeşte. Surprinzatoarea noutate a vechilor idei

Steven Poole
  • 39,90 lei
În stoc

Wishlist

O demonstraţie strălucitoare şi originală a faptului că noile idei provin dintr-unele vechi mai frecvent decât ne dăm seama şi că secretul gândirii ar putea consta, de fapt, în regândire.

ŞTIAŢI CĂ:

Producătorul de maşini electrice Tesla valorifică o invenţie apărută pentru prima oară în 1837?

După 11 septembrie, primele trupe terestre ale S.U.A. trimise să lupte împotriva talibanilor n-au făcut-o în interiorul unor tancuri ultramoderne, ci călare pe cai?

În 2004, FDA a aprobat lipitorile ca dispozitiv medical?

În 2015, un farmacolog chinez a primit Premiul Nobel pentru descoperirea unui tratament contra malariei bazat pe plante, care a fost inspirat dintr-un text datând din secolul al IV-lea?

Epigenetica a fost descoperită de un francez pe nume Lamarck, a cărui teorie a evoluţiei a fost considerată greşită vreme de două sute de ani?

Iniţial, Viagra a fost creată ca tratament pentru angina pectorală, dar un efect secundar „întăritor” a determinat compania farmaceutică să găsească o nouă întrebuinţare pentru micuţa pilulă albastră?

Inovaţia nu-i întotdeauna atât de inedită precum pare. Aceasta este povestea modului în care vechile idei care au fost luate în zeflemea sau ignorate secole de-a rândul dau astăzi buzna în avangarda ştiinţei şi tehnologiei, influenţându-ne felul în care ne trăim vieţile. Recurgând la exemple din lumea afacerilor, filosofie sau ştiinţă, variind de la propunerile neconvenţionale din sălile de şedinţe la marile proiecte pentru schimbări sociale şi politice, Regândeşte demonstrează că reevaluarea ideilor vechi, la care s-a renunţat, este adeseori cheia unor idei noi ale epocii noastre. Convingătoare, splendidă şi scrisă exuberant, lucrarea editorialistului de la The Guardian, Steven Poole, dovedeşte că, dacă vrem să influenţăm viitorul, ar trebui să începem prin a arunca o privire în trecut.

„O călătorie pe un covor fermecat prin istoria gândirii, la o înălţime de la care ni se înfiripă în faţa ochilor corespondenţe şi tipare neaşteptate... Talentul narativ al autorului stă mărturie că acest vârtej al descoperirilor nu va sfârşi într-un maldăr de hârtii împrăştiate pe podea... Puterea lui de a orchestra lucrurile a dat rezultate. Printre cele mai frumoase complimente pe care le poţi face acestei cărţi este că te ajută să vezi lucrurile într-un mod diferit. Câtă vreme nu vei fi orbit de focurile de artificii, Regândeşte te va ajuta să capeţi o perspectivă nouă.” (The Guardian) 

„O comoară... O carte isteaţă şi distractivă care, în cel mai rău caz, te va ajuta să fii mai interesant la petreceri.” (The Times)

STEVEN POOLE este autorul cărţilor Unspeak, Trigger Happy şi Who Touched Base in My Thought Shower? Are o rubrică în The Guardian, lucrările sale referitoare la lumea ideilor şi cultură apărând şi în The Wall Street Journal, The Atlantic, The Times Literary Supplement şi în multe alte publicaţii. A absolvit Universitatea Cambridge, a trăit mulţi ani la Paris şi acum locuieşte în East London.

„O taxonomie distractivă, care-ţi deschide ochii asupra ideilor care refuză să dispară.” (The Financial Times)

„Cu această carte, Poole confirmă că este unul dintre cei mai antrenanţi şi mai provocatori scriitori în domeniul ştiinţei şi al tehnologiei.” (The Spectator)

„Uimitoare... Fascinantă... Când vine vorba despre descrierea unei idei complexe, Poole este unul dintre cei mai buni scriitori de care putem avea parte... O carte profundă şi provocatoare.” (The Sunday Times)

  • Autor: Steven Poole
  • Editura NICULESCU
  • ISBN: 978-606-38-0198-3
  • Număr pagini: 288
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Paperback
  • Dimensiune: 16x23
  • Anul: 2018

Etichete: Alexandria Librării, REgândeşte, Surprinzatoarea noutate a vechilor idei, Steven Poole, Editura Niculescu, Semnal

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.