Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Neglijarea emoțională și adultul în terapie. Kathrin A. Stauffer

Neglijarea emoțională și adultul în terapie. Kathrin A. Stauffer

Kathrin A. Stauffer
  • 5900 lei
În stoc

Wishlist

Neglijarea emotionala si adultul in terapie,  Kathrin A. Stauffer


 


Cati terapeuti nu au fost pusi in dificultate de lentoarea cu care se schimba unii clienti care se prezinta la terapie din cauza anxietatii si stresului, care lasa impresia ca se lupta cu viata si ca totul li se pare extrem de greu, care sunt politicosi, timizi si par sa nu fie prea mult in contact cu trairile lor? Adultii care au fost neglijati emotional in copilarie prezinta inca urme ale experientei de a fi fost ignorati de persoanele de ingrijire. Bazandu-se pe bogata sa experienta clinica si pe teorii din psihologie si neurobiologie, autoarea adreseaza dificultatile intampinate in psihoterapia adultilor care au fost copii neglijati emotional, oferind atat o descriere a experientei subiective a acestor clienti, cat si modele de interventie terapeutica eficienta, exemplificate prin ample ilustrari clinice. 


 


Copiii neglijati e posibil sa traiasca intr-o lume inghetata, in care orice miscare pe care o fac le poate ameninta siguranta fragila si in care este mai bine sa se faca mici, sa stea nemiscati si sa incerce sa tina viata la un nivel constant. Miscarea, exuberanta, a vrea mai mult si a fi mare, spontan sau impulsiv sunt, toate, extrem de periculoase pentru copiii neglijati, oricat de mult ar vrea sa faca sau sa fie aceste lucruri – si invidiaza oamenii care le au. E usor de observat ca aceasta atitudine pe care o adopta in mod intuitiv nu-i ajuta cu nimic sa-si imbunatateasca viata pe termen lung, ci ajunge sa le secatuiasca si viata, asa cum le e secatuita mintea.


Kathrin A. Stauffer


 


E dificil de lucrat cu Mortimer – de obicei e anxios cand intra in cabinet si-i e greu sa inceapa. Daca astept sa vorbeasca el, anxietatea ii creste rapid. Imi simte tacerea ca pe o pedeapsa si ca pe o presiune sa aiba rezultate. Se simte rusinat de multe, daca nu de majoritatea incercarilor mele de a-i reflecta trairile. Ii este greu sa vorbeasca despre ceea ce simte, fie pentru ca nu simte nimic, fie pentru ca nu-si poate gasi cuvintele sa se exprime. Nu-i place sa vorbeasca despre copilaria lui deoarece pare nerecunoscator fata de parinti. Stie cateva lucruri care i s-au intamplat si care nu sunt in regula, insa nu vede ce rost are sa vorbeasca despre ele intruna. Sedintele cu Mortimer sunt ca si cum am fi inconjurati de usi inchise si ca si cum s-ar tranti si mai multe usi ori de cate ori incerc sa gasesc una deschisa. Ma gandesc ca asa este sa te afli in mintea sa – o permanenta bajbaire in cautarea unei evadari, fara s-o gaseasca niciodata. Mie asta mi se pare o ingrozitoare tortura.


Kathrin A. Stauffer


 


Kathrin A. Stauffer este psihoterapeut specializat in psihoterapie corporala si EMDR. Lucreaza in practica privata in Cambridge si Londra.


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Neglijarea emoțională și adultul în terapie. Kathrin A. Stauffer, Editura TREI

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.