Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Generația marelui exod. Poezia diasporei

Generația marelui exod. Poezia diasporei

Adrian Ruscea
  • 3900 lei
În stoc

Wishlist
Marele Exod nu a fost o excursie in Vest. A fost fenomenul prin care s-a spart o natiune - a noastra. E comparabil cu noaptea in care aheii au intrat in Troia si i-au dat foc. Generatiile urmatoare trebuie sa stie ce sa intamplat. Sa nu uite si sa nu ierte. Sa nu repete greseala. - Adrian Ruscea
 
Exodul - un miraj al asteptarilor
Grupajul de versuri intitulat ostentativ Generatia Marelui Exod, sub semnatura lui Adrian Ruscea, pare a fi un proiect pentru posteritate, un jurnal autobiografic in care personajul liric povesteste cu o verva molipsitoare intamplari ale fiintei sale, sub forma unei spovedanii in care sufletul este cel care incearca sa se vindece. Din fericire, Adrian Ruscea se vindeca prin scris, punandu-si sufletul pe tava. Mai mult, isi doreste ca acest testament liric sa fie o dovada ca orice plecare este egala cu dezradacinarea, devenit concept estetic fundamental in cartile autorilor romani si nu numai.
Vocea lirica se strecoara discret, substituind un fiu risipitor in cautarea timpului pierdut. De altfel, acest mod de a povesti in versuri este molipsitor si captivant, ca si cum ai rasfoi un album de familie si ai constata ca fiecare chip drag se compune din perspectiva unui fiu risipitor, spovedindu-se cu o profunda sinceritate.
Discursul liric este, prin excelenta, biografist. Ni se releva un eu exacerbat, situat in centrul povestii, destainuindu-se intr-un registru amar, despre visul himeric al Occidentului.
Simplitatea versurilor, rima spontana fara elaborari pretentioase, imprima versurilor un impuls cantabil care le-ar putea converti in cantece ale strainatatii. De altfel, insusi poetul insinueaza aceasta idee in subtitlul Poezia Diasporei. - Elena Netcu

Etichete: Generatia marelui exod, Poezia diasporei, Adrian Ruscea, Editura Letras, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.