Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Corp dublat de lumină

Corp dublat de lumină

Ioana Ieronim
  • 2990 lei
În stoc

Wishlist

Ioana Ieronim este autoarea mai multor volume de lirică și a două volume de poezie narativă: Triumful Paparudei (cu ediții în Anglia și Germania) și Egloga (cu ediție în Statele Unite, Lavinia and Her Daughters. A Carpathian Elegy, traducere Adam J. Sorkin și autoarea, 2020). Volume recente de lirică: Trecere Petrecere; Portrete Autoportrete; ZOOM. ONLINE: Cămășile (teatru); Silabe omnivore; Ariadne’s Veil (versuri); Cifre în delir: Casa Poporului (colaj și versuri, cu versiune engleză) ș.a. A participat la spectacole multimedia (România, SUA). Eseuri despre teatrul balcanic și israelian. Numeroase traduceri de poezie din lirica universală; și de teatru, de la Shakespeare la Arthur Miller, Tony Kushner etc. A fost redactor pentru enciclopedii străine până în 1990, apoi ziarist cultural, atașat cultural al României la Washington (1992-96), director de program Fulbright la București. Premiul „M.Eminescu“ al Academiei Române. Membră PEN și Uniunea Scriitorilor din România.

Cartea de față este o antologie de lirice cuprinzând poeme alese din volumele mele, de la debut până în prezent. Menționez o diviziune de subtext: poeziile până la pagina 41 inclusiv sunt dinainte de 1989, cele care urmează au fost scrise după acest prag de timp care ne-a marcat existența. (I.I.)

Versuri ecou al vieții, de la vara timpurie a primului volum la toamna aurie a lui 2022

„glas în vacarm, sculptură în tăcere

virtual, real și iar virtual

transpersonal ori sentimental

o față spre trecut și alta spre viitor

dinlăuntrul valului grăbit ce ne poartă“

IOANA IERONIM


Etichete: Corp dublat de lumina, Ioana Ieronim, Editura Baroque, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.