Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Ultimul Țar

Ultimul Țar

Robert Service
  • 59,00 lei
În stoc

Wishlist

„Strălucită, originală și fascinantă!” (Evening Standard)

„O relatare demistificatoare a ultimelor luni din viața țarului, de la abdicare până la execuție.” (The Guardian)

Povestea palpitantă a ultimelor șaisprezece luni din viața și domnia țarului Nicolae al II-lea, relatată de unul dintre cei mai străluciți specialiști contemporani ai istoriei Rusiei

„O carte oportună și importantă... care aduce claritate și o viziune realistă. O relatare alertă a ultimelor luni din viața țarului, concisă, pertinentă, dar însoțită de compasiune pentru drama acelor vremi.” (The Observer)

„O biografie științific documentată, care merge dincolo de descrierea tulburătoare a sfârșitului Romanovilor, pentru a sonda natura complexă a caracterului lui Nicolae al II-lea. O carte captivantă, bine structurată, concisă și cutremurătoare.” (Kirkus Reviews)

„Cărțile lui Service sunt fundamentale pentru subiectele tratate, sunt scrise cu competență și spun istorii captivante, iar cea de față nu face excepție. Grație prezentării exhaustive și convingătoare a lui Service, putem acum separa mitul și legenda de mărturia istorică.” (The Christian Science Monitor)

„Cea mai bună carte scrisă până acum despre viața lui Nicolae al II-lea după momentul abdicării.” (Financial Times)

În martie 1917, Nicolae al II-lea, ultimul țar al întregii Rusii, a abdicat, iar dinastia care a domnit asupra unui imperiu vreme de 300 de ani a fost îndepărtată de la putere de Revoluție. Robert Service examinează ultimul an al domniei lui Nicolae al II-lea și lunile scurse între momentul abdicării și moartea sa tragică survenită la Ekaterinburg în iulie 1918.

Bazându-se pe surse istorice neexaminate până în prezent, inclusiv pe propriile jurnale ale țarului și consemnări ale conversațiilor acestuia, precum și pe mărturii ale anchetelor oficiale, Service aruncă o lumină nouă asupra acestei domnii zbuciumate, oferind un portret fascinant al unui personaj istoric prea puțin pregătit să facă față turbulențelor care zguduiau la acea vreme Rusia și Europa.

Lucrarea oferă totodată un tablou complex și aprofundat al noilor realități sociale, economice și politice rezultate în urma Revoluției din Februarie și preluării puterii de către bolșevici în octombrie 1917, precum și o cronică a începuturilor republicii sovietelor conduse de Lenin.

  • Autor: Robert Service
  • Editura TREI
  • ISBN: 978-606-400-509-0
  • Număr pagini: 416
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Paperback
  • Dimensiune: 15x22
  • Anul: 2019

Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Ultimul Țar, Robert Service, Editura TEI, Istorie, Reducere, Carte, Autor, Online, Roman, Jurnal, Biografie, Preț

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Femeia din oglindă

Femeia din oglindă

Rebecca James


39,00 lei

Și a fost seară, și a fost dimineață
Marea amintirilor

Marea amintirilor

Fiona Valpy


27,99 lei

Zilele lui Savelie

Zilele lui Savelie

Grigori Slujitel


34,00 lei

Amintiri, vise, reflecții

Amintiri, vise, reflecții

Carl Gustav Jung


49,00 lei

Eu și Marilyn

Eu și Marilyn

Ji-min Lee


27,00 lei

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.