Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Cum să recunoaștem și să evaluăm o democrație

Cum să recunoaștem și să evaluăm o democrație

Victor Cătălin
  • 32,00 lei
În stoc

Wishlist

Cum să recunoaștem și să evaluăm o DEMOCRAȚIE s-a născut din nevoia de a clarifica unele întrebări referitoare la democrație, cum ar fi: „Este democrația un mit?”, „Este democrația numele a ceva ce nu există?”, „De ce democrtia nu are o definiție acceptată?”, „De ce termenul de democrație poate fi folosit și de state cu regimuri democratice și de state cu regimuri autoritare și chiar dictatoriale?”.

Victor Cătălin consideră că a venit momentul repunerii în drepturi a democrației, fiind ajutați de faptul că umanitatea se apropie imminent de un dublu consens asupra noțiunii de democrație și anume că singură democrație posibilă este democrația liberală, iar edificarea să trebuie ordonată printr-o constituție scrisă. Cu alte cuvinte nivelul democrației unui stat trebuie să fie cel dispus prin Constituția să.

Cum să recunoaștem și să evaluăm o DEMOCRAȚIE explorează posibilitățile de evaluarea a nivelului și tendinței de evoluție a democrației constituționale, analizând modul în care constituția unui stat respectă preceptele democrației liberale.

Victor Cătălin își exprimă părerea că nivelul democrației poate fi controlat și ameliorat dacă se cunosc în amănunt abaterile constituției unui stat de la preceptele democrației liberale.

Cum să recunoaștem și să evaluăm o DEMOCRAȚIE propune indicatori, cantitativi și calitativi, în scopul evaluării nivelului și determinării gradului de risc al democrației constituționale și stabilirea unui rating al acesteia. De asemenea, se propune și o metodă de stabilire a tendinței evolutive a acestor indicatori. Dar, poate cel mai important este faptul că prin metodă propusă se poate stabili, cu destulă precizie, ce măsuri sunt necesare pentru ameliorarea democratică a unui stat.

  • Autor: Victor Cătălin
  • Editura LETRAS
  • ISBN: 9786068935669
  • Număr pagini: 256
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Paperback
  • Dimensiune: 15x21
  • Anul: 2019

Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Cum să recunoaștem și să evaluăm o democrație, Victor Cătălin, Editura Letras

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.