Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Războiul de gherilă

Războiul de gherilă

Che Guevara
  • 3790 lei
În stoc

Wishlist

„Victoria armată a poporului cubanez asupra dictaturii lui Batista nu a fost doar triumful eroismului care a fost relatat de ziarele din întreaga lume; ea a impus totodată o schimbare a vechilor dogme care priveau comportamentul maselor populare din America Latină și a demonstrat în mod clar capacitatea poporului de a se elibera de o guvernare opresivă prin intermediul războiului de gherilă. Sarcina noastră actuală este de a identifica principiile de bază ale acestui tip de război și regulile care trebuie urmate de popoarele care își doresc eliberarea; să dezvoltăm o teorie pornind de la fapte; să generalizăm și să structurăm experiența noastră pentru folosul celorlalți. Trupa de gherilă nu trebuie considerată inferioară armatei împotriva căreia luptă doar pentru că are o forță de foc inferioară. Luptele de gherilă sunt instrumentul acelei tabere care este susținută de majoritate dar care posedă un număr mult mai mic de arme la care poate apela în lupta împotriva opresiunii.”

Che Guevara

 

„Orice armată legată în acest fel de popor, care simte o legătură intimă cu țăranii și muncitorii din rândurile cărora s-a născut, care cunoaște toate tehnicile speciale ale războiului și e pregătită psihologic pentru situațiile cele mai rele, se știe invincibilă. Și ea va deveni tot mai invincibilă pe măsură ce armata și cetățenii întruchipează afirmația justă a revoluţionarului Camilo Cienfuegos: Armata este poporul în uniformă. Din acest motiv, din toate aceste motive, în ciuda dorinței monopoliștilor de a suprima exemplul cel prost al Cubei, viitorul nostru strălucește mai luminos ca oricând.”

Che Guevara

 

„Deși Che nu a reușit niciodată să elaboreze o teorie finalizată a rolului democrației în tranziția socialistă – poate cea mai mare lacună a operei sale – el a respins concepțiile autoritare și dictatoriale care au adus atât de mult rău socialismului în secolul XX. Unele note critice din 1966 referitoare la un manual de economie politică sovietică conțineau această formulă tranșantă: Marea crimă istorică a lui Stalin a fost că a depreciat educația comunistă și a instituit cultul neîngrădit al autorității.

Fără o democrație autentică – adică fără pluralism politic, fără discutarea liberă a priorităților și fără alegerea liberă între diferite propuneri și platforme economice dezbătute – planificarea se transformă inevitabil într-un sistem birocratic și autoritar de dictatură a nevoilor (așa cum demonstrează pe deplin istoria fostei Uniuni Sovietice).”

Michael Löwy


Etichete: Războiul de gherilă, Che Guevara, Alexandria Publishing House, carte, promotie, librarie, Alexandria Librarii, reducere

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.