Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Literatura română pentru elevi. Eseuri structurate Vol.3: Dramaturgie

Literatura română pentru elevi. Eseuri structurate Vol.3: Dramaturgie

Mariana Badea
  • 6900 lei
În stoc

Wishlist
Al treilea volum din trilogia Literatura romana pentru elevi, semnata de doamna prof. Mariana Badea, este cel de Dramaturgie, care este structurat in doua parti:
 
• Partea I cuprinde eseuri structurate ale operelor dramatice, organizate pe speciile literare ale dramaturgiei: tragedia, drama, comedia.
• Partea a doua este alcatuita din eseuri structurate al caror continut ilustreaza relatia dintre doua personaje, o abordare inedita si unica a dramaturgiei.
 
Cartea debuteaza cu Acceptiile genului dramatic si ale spectacolului teatral, dupa care speciile tipice ale dramaturgiei incep cu Tragedia antica greaca si Tragedia din literatura romana. Drama romaneasca include dramaturgii din elita literaturii romane si o varietate de teme care definesc specificul fiecarei piese: Drama istorica din perioada pasoptista este reflectata prin eseuri specifice despre domnia conducatorilor care au stat pe tronul Moldovei si al Tarii Romanesti; Drama de idei si Drama psihologica fac obiectul altor eseuri, in care se explica detaliat conceptele estetice specifice si se evidentiaza temele si motivele literare adecvate conceptiei fiecarui dramaturg; Drama expresionista, Teatrul absurd si Drama parabola constituie o mare izbanda a literaturii romane si reprezinta un varf al dramaturgiei romanesti, analizate si argumentate in acest volum. Evolutia Comediei demonstreaza ca specia s-a perfectionat de la primele piese scrise in perioada pasoptista, desavarsindu-se in creatiile dramaturgilor care au excelat in varietatea comicului. Personajele memorabile, construite cu ironie si sarcasm, sunt nemuritoare prin replicile de un comic irezistibil.

Etichete: Literatura romana pentru elevi, Eseuri structurate, Dramaturgie, Mariana Badea, Editura Pro Universitaria, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.