Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
5000 I. Hr. și alte fantezii filosofice. Probleme, paradoxuri, ghicitori și raționamente

5000 I. Hr. și alte fantezii filosofice. Probleme, paradoxuri, ghicitori și raționamente

Raymond M. Smullyan
  • 2790 lei
În stoc

Wishlist

Construit cu umor pe o mică istorie a paradoxurilor, 5000 î. Hr. reprezintă un curs scurt de logică şi filosofie care îi oferă cititorului posibilitatea de a se delecta cu cele mai frumoase probleme şi anecdote din domeniu. Totodată, dat fiind că autorul este unul dintre cei mai mari logicieni şi un iubitor al paradoxurilor, textele de faţă reprezintă cel mai bun curs de formare a abilităţii de a gândi.

„Fiecare pagină te face să gândeşti, iar gândirea devine o distracţie.”

Isaac Asimov

„Magicienii buni, comicii buni şi filosofii buni au un lucru în comun: ne fac să pricepem ca din senin, spre încântarea şi revolta noastră, că modurile noastre de a gândi, aparent nevinovate, ne-au indus în eroare. Atunci când toţi aceşti trei practicieni se regăsesc într-o persoană, aceea este Ray Smullyan.”

Daniel Dennett


Cartea publicată în 1983 este împărțită în cinci părți (ce cuprind treisprezece capitole). Fiecare capitol este constituit dintr-un dialog sau dialoguri, povestiri sau raționamente ce abordează, în general, paradoxuri, probleme de filosofie, logică și matematică. 


Printre temele redate în această lucrare se numără problema păcatului și a virtuții (capitolul 4, intitulat ,,O întrebare”), percepția și reprezentarea realității (capitolul 7 ,,O fantezie minte-corp”), ontologia (capitolul 10 ,,Ce este existența?”), solipsismul (capitolul 12 ,,Solipsismul luminat”), problema adevărului (capitolul 1 ,,De ce spui adevărul?” și capitolul 2 ,,O problemă”), problema vieții și a morții (capitolul 9 ,,Zen de viață și de moarte”).


Lucrarea se remarcă printr-o formulă densă și, în egală măsură, elegantă, care îi permite autorului să prezinte chestiuni de altfel complexe în câteva pagini revelatoare, prin povestiri sau dialoguri, fără a-și plictisi cititorii. Ca într-un număr de magie, artă de care autorul nu este străin, publicul este atras și captivat de aparenta simplitate și ingeniozitate a raționamentelor expuse.


Etichete: 5000 I.Hr. si alte fantezii filosofice, Probleme, paradoxuri, ghicitori si rationamente, Raymond M. Smullyan,

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.