Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Bună dimineața, băieți!

Bună dimineața, băieți!

Grigore Băjenaru
  • 1600 lei
În stoc

Wishlist

Buna dimineata, baieti! (1972), scrisa de prozator (Grigore Bajenaru) dupa iesirea din invatamant, ca pensionar... Fugit irreparabile tempus… Si mai incarcata de nostalgii, fiindca profesorul si-a iubit nespus de mult meseria, parca prelungindu-si printr-insa copilaria, adolescenta, prospetimea varstelor dintai. Fostul elev buclucas si poznas de la Liceul Gheorghe Lazar, acum in ipostaza de dascal, nu putea sa nu aiba o atitudine fraterna fata de generatiile de elevi ce i-au trecut pe dinainte, cu ghidusiile, cu poznele lor, inte­legandu-i, instruindu-i si educandu-i... Si si-a pastrat aceste sentimente pentru scoala si lumea ei si dupa ce n-a mai fost la catedra. Liceul de odinioara, la care a invatat, scolile pe unde a trecut, elevii sai ra­manandu-i in inima si in minte ca niste insule ale fericirii, la care se intoarce cand si cand, convorbind cu dulci si nesterse amintiri.
Buna dimineata, baieti! este insa si o carte de evocare a atator figuri im­pu­natoare din cultura noastra, pe care autorul le-a cunoscut direct: un Ovid Densusianu, un Cartojan, Liviu Rebreanu, Mihail Drago­mi­res­cu, Iacob Negruzzi, chiar si altii inca, multi cu a caror amintire isi agrementa lectiile lui de impatimit profesor de limba si literatura romana, spre deliciul elevilor sai. - Hristu Candroveanu, Literatura romana pentru copii, Editura Albatros, Bucuresti, 1988


Etichete: Buna dimineata, baieti, Grigore Bajenaru, Editura Andreas, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Cișmigiu & Comp.

Cișmigiu & Comp.

Grigore Băjenaru


3800 lei

Cișmigiu & comp

Cișmigiu & comp

Grigore Băjenaru


2000 lei

Cișmigiu & Comp.

Cișmigiu & Comp.

Grigore Băjenaru


3800 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.