Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Aproape totul despre... Marile războaie care au schimbat istoria lumii

Aproape totul despre... Marile războaie care au schimbat istoria lumii

Silviu Leahu
  • 29,90 lei
În stoc

Wishlist

Aproape totul despre... Marile razboaie care au schimbat istoria lumii. Sulite, sageti, tancuri si... Covid-19

Peste 3.000 de razboaie au fost inregistrate in istoria scrisa a omenirii si una dintr-o suta de astfel de conflagratii a provocat cel putin 5 milioane de morti. 
 
Alexandru Macedon, Attila, Genghis Han, Napoleon, Hitler, Osama bin Laden - ce-i mana pe ei in lupta? Este omul predestinat sa fie o fiinta belicoasa, care ucide sistematic, pentru a-si impune statutul social, economic, politic, religios? Sau este, oare, razboiul - de orice fel ar fi el - o metoda de reglare a marilor dezechilibre universale, aparute intr-o epoca sau alta? Este evolutia societatii umane dependenta de razboaie, care sunt acel "rau necesar"  al unui plan (posibil) divin fara de care "progresul" este imposibil? 
 
Mitologia si, deopotriva, folclorul, ba chiar anecdotica razboiului, abunda in tot felul de explicatii contradictorii, teorii ale conspiratiei si ipoteze controversate legate de toate aceste intrebari (aparent?) retorice. Cert este ca, dincolo de orice altceva, nu este vorba despre fatalitate, ci despre o certitudine istorica: razboaiele au forjat tragic mersul istoriei din cele mai vechi timpuri si vor continua sa faca asta, chiar daca, poate, nu se vor mai folosi armele conventionale, ci - asa cum se intampla deja - sulitele, sabiile, pustile, tancurile, tunurile sau bombele vor fi inlocuite de tot felul de virusi, de la cei cibernetici la cei biologici, dezvoltati in laboratoarele in care Doctor Faust colaboreaza cu Bill Gates, Victor Frankenstein, Mengele sau niste alchimisti nebuni...
  • Autor: Silviu Leahu
  • Editura NEVERLAND
  • ISBN: 9786069018750
  • Număr pagini: 224
  • Limba: romana
  • Format disponibil: paperback
  • Dimensiune: 200 x 145
  • Anul: 2021

Etichete: Aproape totul despre... Marile razboaie care au schimbat istoria lumii, Silviu Leahu, Editura Neverland, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.