Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Aproape totul despre cele mai fascinante personaje istorice

Aproape totul despre cele mai fascinante personaje istorice

Silviu Leahu
  • 29,00 lei
În stoc

Wishlist
Aproape totul despre - Cele mai fascinante personaje istorice. De la Tutankhamon si Iulius Cezar la Vlad Tepes, Cesare Borgia si Rasputin
 
Vechile manuale de istorie au impus tirania evenimentului. Istoria unui popor, tari, civilizatii sau culturi era vazuta strict ca o inlantuire de evenimente politice sau militare, a caror selectie era facuta si orientata mai mult sau mai putin tezist, pentru a demonstra o concluzie prestabilita. (Churchill - si nu doar el - a aratat ca "Istoria e facuta de invingatori"…)
 
Ulterior, cotidianul si istoria "non-factuala", devenirea de zi cu zi a societatii, studiata pe baza destinului omului de rand, au reprezentat noi directii de dezvoltare a unor asemenea studii. S-a pus accent pe istoria economica si sociala in detrimentul celei politico-militare, apelandu-se la conceptul "Istoriei totale", care prezinta toate aspectele unei societati intr-un context dat, subliniindu-se conexiunile acestora cu evolutia omului de rand sau a unei clase sociale. Nu mai sunt prezentate doar batalii si raz- boaie, ci este relevat rolul unor inovatii tehnologice, al unor circuite economice sau al unor obiceiuri de consum in stabilirea profilului dinamic al unei epoci.
 
Dincolo, insa, de aceste orientari istoriografice, in sub-constientul colectiv si in traditia culturala vor ramane intotdeauna vii tipologiile fascinante - si, adesea, grotesti - ale marilor personaje istorice, cele care au reusit sa insufleteasca si sa influenteze decisiv epocile, dintr-o perspectiva sau alta. De la Iulius Cezar la Cesare Borgia, Vlad Tepes si Trotki sau de la Rasputin si Che Guevara la Kennedy, Tito, Al-Gaddafi sau Saddam Hussein ori de la Maria Antoaneta si Golda Meir la Maica Tereza sau John Lennon ("un om mai celebru decat Iisus Hristos"), toate aceste personaje, de facturi atat de diferite, dar intotdeauna controversate, au influentat intr-un fel unic si, adesea, neinteles la vremea lor, mutarile de pe imensa tabla de sah a Istoriei.
  • Autor: Silviu Leahu
  • Editura NEVERLAND
  • ISBN: 9786069018798
  • Număr pagini: 208
  • Limba: romana
  • Format disponibil: paperback
  • Dimensiune: 145 x 200
  • Anul: 2021

Etichete: Aproape totul despre cele mai fascinante personaje istorice, Silviu Leahu, Editura Neverland, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Aproape totul despre... Serviciile secrete ale lumii
Aproape totul despre... Marile averi ale lumii

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.