Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Până unde are oxigen dragostea

Până unde are oxigen dragostea

Alexandru Petria
  • 19,00 lei
in stoc

Wishlist

Alexandru Petria (n. 1968) a debutat în revista Tribuna, în 1983. A publicat următoarele volume: Neguțătorul de arome (poezii, 1991), 33 de poeme (1992), Zilele mele cu Renata (roman, 2010), Denia neagră (proză scurtă, 2011), Călăul harnic (poezii, 2013), Convorbiri cu Mircea Daneliuc (2013), Cele mai frumoase poezii ale anului, Cele mai frumoase proze scurte ale anului (antologii, 2014), Cele mai frumoase poezii ale anului, Cele mai frumoase proze ale anului (antologii, 2017).

A colaborat cu toare revistele literare din țară. După 1989, devine șeful Comisiei pentru Abuzuri și Drepturile Omului în cadrul CPUN Dej și, alături de câțiva prieteni, a pus bazele săptămânalului dejean Gazeta someșeană. A fost redactor și reporter la mai multe publicații: Zig-zag, Cotidianul, Hermes, Partener, Monitorul de Șomeș. A fondat propria publicație, cu apariție lunară, Realitatea de Bistrița-Năsăud, Dej și Gherla. 

Poeziile sale au fost traduse în catalană, maghiară, franceză, spaniolă și olandeză.

I s-a tradus, în Olanda, romanul Zilele mele cu Renata\Mijn dagen met Renata, la editura Nobelman din Groningen, în 2014.

„Revin la încercarea de-l defini pe Petria printr-un cuvânt. Posibil ca acesta să fie „atipic”. Ori „rebel”. „Frapant”. „Recalcitrant”. „Nonconformist”. (Voichița Pălăcean-Vereș)

„Sub masca de macho, poetul e un sensibil, un „sufletist” care ezită abil între „poză” și mărturie emoțională.” (Gheorghe Grigurcu)


Etichete: Alexandria Librării, Până unde are oxigen dragostea, Alexandru Petria, Alexandria Publishing House

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Cât costă să ai carte?

Inchide video Vezi video!
Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.