Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Adrian Furnham

Adrian Furnham

Adrian Furnham este profesor de psihologie la Universitatea din Londra. Este membru al Societăţii Britanice de Psihologie, fostul preşedinte ales al Societăţii Internaţionale pentru Studiul Diferenţelor Individuale şi profesor asociat de management la Şcoala de Afaceri Henley. Adrian scrie în mod constant pentru Sunday Times şi The Daily Telegraph şi este autorul a peste 650 de lucrări ştiinţifice şi a 55 de cărţi, incluzând Culture Shock, The Psychology of Money şi The Dark Side of Behaviour at Work. Locuieşte la Londra.


50 de idei pe care trebuie să le cunoști. Psihologie

50 de idei pe care trebuie să le cunoști. Psihologie

Psihologia are apărătorii și detractorii ei. Unii o consideră „regina științelor sociale", ale cărei progrese, descoperiri și aplicații sunt cheia sănătății, a fericirii și a progresului. Detractorii îi consideră pe psihologi ori impostori, ori autori periculoși ai unor idei și practici fie de bun-simt, fie greșite. Psihologia a luat ființă, oficial, în anii 1870. Psihologii au fost figuri internaționale influențe și respectate. S-ar putea spune că, alături de Darwin și Marx, Freud a fost gânditorul cu cea mai mare influență din secolul al XIX-lea. Watson, Skinner, Milgram și alții au avut un impact major asupra modului de acțiune uman, pornind de la creșterea și educarea copiilor, până la selectarea și gestionarea personalului la muncă. Iar în secolul XXI, pentru a două oară, un psiholog a câștigat Premiul Nobel pentru economie.Psihologia este omniprezentă în societatea actuală. Literatură polițistă, documentarele, emisiunile televizate sau consultațiile medicale nu sunt complete fără o abordare psihologică. Aspectul mașinii tale, al casei, alegerile pe care le faci în materie de haine, consumabile și parteneri, modul în care îți educi copiii — toate au fost subiecte ale cercetării psihologice și au fost influențate de această. Psihologia are, de asemenea, un rol validat în ceea ce ține de management, de sport și de piață de consum.Psihologia este atât știința pură, cât și aplicată. Scopul ei este înțelegerea comportamentului, a mecanismelor de baza și a proceselor care influențează ideile, sentimentele și gândurile. Ea încearcă, de asemenea, să rezolve problemele omenești. Este multidisciplinară, strâns legată de multe alte materii, inclusiv de anatomie, medicină, psihiatrie și sociologie, precum și de economie, matematică și zoologie.Cei noi în domeniul psihologiei sunt, deseori, surprinși de numărul mare de lucruri pe care îl studiază psihologii — de la vise la delirul de grandoare; de la fobia de computer la cauzele cancerului; de la memorie la mobilitate socială; de la formarea atitudinii la alcoolism. Este important și util că psihologia le facilitează oamenilor un vocabular bogat prin care aceștia să-și descrie și să-și explice comportamentele: psihologia ne învață limbajul prin care să ne descriem și să ne explicăm comportamentul.Unele teorii psihologice sunt contraintuitive, iar altele, destul de realiste. Sper că, în această carte, le-am dat sens primelor și le-am clarificat pe ultimele. ..


3990 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
Noua psihologie a banilor

Noua psihologie a banilor

Noua Psihologie a Banilor este o analiză accesibilă și cuprinzătoare a relației noastre psihologice cu banii sub toate formele ei.Comprehensiv și profund, Adrian Furnham explorează rolul pe care îl joacă banii într-o serie de contexte, de la familie la stradă, și se întreabă dacă relația este întotdeauna una sănătoasă. Discutând despre modul în care banii influențează ceea ce gândim, ceea ce spunem și modul în care ne comportăm într-o serie de situații, cartea pune dinamica culturii financiare și a cardurilor de credit în contextul atitudinilor tradiționale față de bogăție într-o gamă largă de culturi, analizând și modul în care conceptul de bani s-a dezvoltat pe de-a lungul istoriei.Cartea are teme diverse:◦ Înțelegerea banilor: Care sunt atitudinile noastre față de bani și cum mediază naționalitatea, istoria și religia acele atitudini?◦ Banii acasă: Cum creștem cu bani și ce rol joacă aceștia în cadrul familiei? Ce rol joacă genul și cum e posibil să pierdem controlul în ceea ce privește banii?◦ Banii la locul de muncă: suntem cu adevărat motivați de bani la locul de muncă? Și ce metode folosesc comercianții pentru a ne convinge să renunțăm la banii noștri?◦ Banii în viața de zi cu zi: Cum putem echilibra nevoia de a crea mai mulți bani pentru noi prin investiții cu dorința de a face donații caritabile sau de a da bani prietenilor și familiei? Cum a schimbat e-revoluția relația noastră cu banii?..


8400 lei

În stoc
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.