Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
50 de idei pe care trebuie să le cunoști. Psihologie

50 de idei pe care trebuie să le cunoști. Psihologie

Adrian Furnham
  • 3990 lei
Stoc epuizat

Wishlist

Psihologia are apărătorii și detractorii ei. Unii o consideră „regina științelor sociale", ale cărei progrese, descoperiri și aplicații sunt cheia sănătății, a fericirii și a progresului. Detractorii îi consideră pe psihologi ori impostori, ori autori periculoși ai unor idei și practici fie de bun-simt, fie greșite. 

Psihologia a luat ființă, oficial, în anii 1870. Psihologii au fost figuri internaționale influențe și respectate. S-ar putea spune că, alături de Darwin și Marx, Freud a fost gânditorul cu cea mai mare influență din secolul al XIX-lea. Watson, Skinner, Milgram și alții au avut un impact major asupra modului de acțiune uman, pornind de la creșterea și educarea copiilor, până la selectarea și gestionarea personalului la muncă. Iar în secolul XXI, pentru a două oară, un psiholog a câștigat Premiul Nobel pentru economie.

Psihologia este omniprezentă în societatea actuală. Literatură polițistă, documentarele, emisiunile televizate sau consultațiile medicale nu sunt complete fără o abordare psihologică. Aspectul mașinii tale, al casei, alegerile pe care le faci în materie de haine, consumabile și parteneri, modul în care îți educi copiii — toate au fost subiecte ale cercetării psihologice și au fost influențate de această. Psihologia are, de asemenea, un rol validat în ceea ce ține de management, de sport și de piață de consum.

Psihologia este atât știința pură, cât și aplicată. Scopul ei este înțelegerea comportamentului, a mecanismelor de baza și a proceselor care influențează ideile, sentimentele și gândurile. Ea încearcă, de asemenea, să rezolve problemele omenești. Este multidisciplinară, strâns legată de multe alte materii, inclusiv de anatomie, medicină, psihiatrie și sociologie, precum și de economie, matematică și zoologie.

Cei noi în domeniul psihologiei sunt, deseori, surprinși de numărul mare de lucruri pe care îl studiază psihologii — de la vise la delirul de grandoare; de la fobia de computer la cauzele cancerului; de la memorie la mobilitate socială; de la formarea atitudinii la alcoolism. Este important și util că psihologia le facilitează oamenilor un vocabular bogat prin care aceștia să-și descrie și să-și explice comportamentele: psihologia ne învață limbajul prin care să ne descriem și să ne explicăm comportamentul.

Unele teorii psihologice sunt contraintuitive, iar altele, destul de realiste. Sper că, în această carte, le-am dat sens primelor și le-am clarificat pe ultimele. 


Etichete: Alexandria Librării, 50 de idei pe care trebuie să le cunoști, Psihologie, Adrian Furnham, Editura Litera

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.