Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Gorbaciov. Viața și epoca lui

Gorbaciov. Viața și epoca lui

William Taubman
  • 49,00 lei
În stoc

Wishlist

În 1985, când Mihail Gorbaciov a devenit conducătorul Uniunii Sovietice, această era una dintre cele două supraputeri mondiale. Până în 1989, politicile sale liberale, perestroika și glasnostul, au transformat complet comunismul sovietic. Până în 1990, el, mai mult decât oricare altcineva, a pus capăt Războiului Rece, iar în 1991, după ce a scăpat că prin urechile acului dintr-o tentativă de puci, Gorbaciov a prezidat fără să vrea prăbușirea Uniunii Sovietice pe care încercase s-o salveze. În cea dintâi biografie atotcuprinzătoare a ultimului conducător sovietic, William Taubman arată cum un fiu de țărani a devenit groparul sistemului sovietic, cum a urcat până în varful unui sistem conceput să-i țină pe cei că el la nivelul de jos, cum a găsit interese comune cu ultraconservatorul președinte american Ronald Reagan și cum a îngăduit că URSS și imperiul sau est-european să se dezintegreze, fără a utiliza forță pentru a le păstra. Pe tot parcursul cărții, Taubman zugrăvește multiplele fațete ale caracterului unic al lui Gorbaciov care, potrivit chiar cuvintelor lui, îl fac „greu de înțeles”. A fost el, oare, cu adevărat un conducător măreț sau a fost doborât, într-un final, de propriile carențe, precum și de forțele inflexibile cu care s-a confruntat?

Bazându-se pe interviuri cu Gorbaciov, pe transcrieri și documente din arhive rusești și pe interviuri cu asistenți și consilieri de la Kremlin, dar și cu lideri străini, portretul extrem de personal făcut de Taubman se extinde la căsătoria remarcabilă a lui Gorbaciov cu o femeie pe care a iubit-o profund. Nuanțată și pătrunzătoare, totuși necruțătoare și onestă, prezentarea această vastă are toată amplitudinea unui român rus măreț.


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Gorbaciov, Viața și epoca lui, William Taubman, Editura Meteor Publishing

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Scurtă Istorie A Lumii

Scurtă Istorie A Lumii

Alex Woolf


89,10 lei

Spionul care a schimbat istoria

Spionul care a schimbat istoria

Svetlana Lokhova


52,00 lei

Enciclopedia de diplomație

Enciclopedia de diplomație

Dan Dungaciu


99,00 lei

Sociologia proastei guvernări în România interbelică
România în perioada administrației Emil Constantinescu
Manual de lupta împotriva francmasoneriei

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.