Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Viețile Sfinților de la Tarnovo

Viețile Sfinților de la Tarnovo

Sfantul Eftimie
  • 3000 lei
În stoc

Wishlist
Patriarhul Eftimie de Tarnovo (1320/1330‑1402) este considerat cel mai stralucit carturar bulgar al celei de‑a doua jumatati a secolului al XIV‑lea. Par­cursul inal­tului ierarh va fi unul isihast si carturaresc deopotriva, acesta infiintand vestita "Scoala literara de la Tarnovo”, cu adanci reverberatii in spatiul nord‑dunarean - legaturile intai­­statatorului cetatii Asanestilor cu mitropolitul Antim al Ungrovlahiei ori cu staretul Nicodim de la Tismana, viitor sfant, fiind de altfel binecunoscute.
Talmacitor, dar si alcatuitor al unor vieti de sfinti si al unor pa­ne­girice, in cinstea cel mai adesea a cuviosilor ori mucenicilor ale caror moaste se aflau in vremea pastoririi sale in bisericile capitalei taratului vlaho‑bulgar, cuvintele ierarhului sunt strabatute de un fior poetic arareori intalnit in alte scrieri hagiografice.
Dupa publicarea Corespondentei Sfantului ­Patriarh Eftimie, prin talmacirea de aceasta data a Vietilor Sfintilor de la Tarnovo - considerate de cei mai multi cercetatori o adevarata capodopera literara -, opera stralucitului ierarh carturar‑isihast devine accesibila aproape in intregime cititorului roman -, umpland in acest chip un gol urias in literatura noastra hagiografica si aducand, totodata, nu putin folos crestinului aplecat catre aflarea sensurilor tot mai adanci ale vietii duhovnicesti si ale  credintei.

Etichete: Vietile Sfintilor de la Tarnovo, Sfantul Eftimie, Editura Sophia, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.