Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Vama Veche

Vama Veche

Cosmin Baiu
  • 35,00 lei
În stoc

Wishlist

Vama Veche, un sat pitoresc la malul mării și paradisul rockerilor din toate timpurile.

Pentru șapte studenți sosiți în Vamă în vacanța de vară, viața nu va mai fi niciodată la fel. În apele întunecate ale Mării Negre și-a făcut apariția o creatură din vremuri arhaice, ce poate lua forma celor mai crunte coșmaruri ale fiecărei victime cu care se hrănește.

Tinerii încep să dispară, în timp ce localnicii își văd în continuare netulburați de rutina lor zilnică.

Este timpul ca un grup de adolescenți să-și riște viața și să se confrunte cu cele mai ascunse frici individuale pentru a încerca să învingă răul absolut.

Cosmin BAIU este autorul romanelor „Interviul” și „Ultima noapte la Auschwitz”, ce au cunoscut succesul și recunoașterea în rândul iubitorilor de literatură thriller/horror.

„Vama Veche” a lui Cosmin Baiu este un roman absolut fabulos. Început ca un thriller clasic cu accente horror, treptat îl poartă pe cititor într-o fascinantă călătorie mistică, peste punți spațio-temporale ce transcend milenii, stadii de evoluție geologică ale Pământului și civilizații arhaice, mutând accentul și suspansul de pe spectaculozitatea și emoția generate de sinistrul unor întâmplări terifiante, pe curiozitatea și nerăbdarea de a pătrunde ițele unui mister de demult care încă animă lucruri ce se petrec în prezent. Protagoniștii, al căror destin îi călăuzește pe fiecare în parte pe căi diferite și din motive specifice care se regăsesc bine amprentate în personalitatea fiecăruia, ajung să își întrepătrundă viețile în exotica Vama Veche, chemați fiind parcă cu toții la un anumit moment să intre într-un illo tempore în care aveau de împlinit o misiune de viață și de moarte. Aici, curiozitatea, spontaneitatea, altruismul, temeritatea și camaraderia celor șapte tineri care se încumetă să purceadă la deslușirea unui mister milenar cristalizându-se într-un grup aparte, amintesc pe undeva cititorului de „Cireșarii” lui Constantin Chiriță, readucând la viață pentru moment acel spirit de aventură care poate deschide porți nebănuite. De asemenea, măiestria cu care autorul redă atmosfera și spiritul Vămii Vechi, oferind atâtea detalii și repere comune celor care au poposit fie numai și în treacăt prin acele locuri, aproape că fac plauzibile și credibile toate acele tușe suprarealiste care însoțesc desfășurarea narațiunii.

Presărat cu acțiuni ce se derulează într-un ritm alert și în cadre paralele ce împletesc o sumedenie de motive arhetipale care lucrează în subconștientul personalității umane, cu un suspans într-un crescendo permanent ce ambalează încontinuu atenția și emoția cititorului pe multiple direcții oferindu-i o avalanșă de senzații tari al căror laitmotiv de fundal este prezența morții cu miros de alge putrezite, romanul lui Cosmin Baiu nu se dezminte până în ultima clipă, oferind un final neașteptat.

  • Autor: Cosmin Baiu
  • Editura NEVERLAND
  • ISBN: 9786069018569
  • Număr pagini: 256
  • Limba: romana
  • Format disponibil: paperback
  • Dimensiune: 150 x 210
  • Anul: 2021

Etichete: Vama Veche, Cosmin Baiu, Editura Neverland, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.