Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Tim Marshall

Tim Marshall

Tim Marshall a fost corespondent pe probleme de politică externă la televiziunea britanică Sky News. A transmis din 30 de țări, inclusiv din șase zone de război. După 25 de ani de jurnalism pe linia frontului, se ocupă acum de site-ul TheWhatAndTheWhy.com. Locuiește la Londra.


Epoca zidurilor. Cum schimbă lumea barierele dintre națiuni

Epoca zidurilor. Cum schimbă lumea barierele dintre națiuni

Tim Marshall, autorul bestsellerului Prizonierii geografiei, analizează cele mai urgente și mai complicate probleme din politica globală și din relațiile internaționale examinând frontierele, zidurile și granițele care despart țările și populațiile acestora.Globul pământesc a fost mereu o lume a zidurilor, de la Marele Zid Chinezesc la Zidul lui Hadrian și la Zidul Berlinului. Dar noua epocă a izolaționismului și a naționalismului economic a sosit deja, vizibilă nu doar în obsesia lui Trump de a construi un zid la granița cu Mexicul sau în votul Marii Britanii pentru Brexit, ci și în multe alte locuri. China are un mare Firewall, care ține departe cultura occidentală. Țările Europei se îngrădesc împotriva imigranților, a terorismului și a problemelor monetare. Africa de Sud are comunități separate prin porți sigure, iar ziduri sau garduri masive izolează populații din Orientul Mijlociu, Coreea, Sudan, India și din alte colțuri ale acestei lumi.De fapt, cel puțin 65 de țări, mai mult de o treime dintre statele națiune ale lumii, au bariere de-a lungul granițelor lor. Există multe motive pentru care zidurile se înalță, pentru că suntem despărțiți de multe: avere, rasă, religie și politică, ca să numim doar câteva. Înțelegerea motivelor care stau în spatele acestor diviziuni este esențială pentru a oferi semnificația corectă fenomenelor care caracterizează lumea de azi.Epoca zidurilor discută modul în care zidurile (pe care Marshall le numește „monumente ale eșecurilor politicii“), granițele și barierele ne-au modelat peisajul politic vreme de sute de ani și mai ales din 2001 încoace, și ce loc ocupă acestea în relațiile diplomatice și în evenimentele geopolitice ale zilei. ..


4990 lei

În stoc
Prizonierii geografiei

Prizonierii geografiei

Hărțile exercită o atracție misterioasă asupra noastră. Fie că sunt pergamente antice, fie că sunt abia scoase din torpedoul mașinii sau sunt generate de Google, hărțile ne spun tot ceea ce dorim să știm, nu doar despre unde vrem să mergem, ci și despre lume, în general. Și, cu toate acestea, când vine vorba de geopolitică, mare parte din ceea ce ni se spune este emis de analiști și de tot felul de experți autointitulați, care au uitat să consulte harta locului despre care vorbesc.Toți liderii națiunilor sunt constrânși de geografie. Alegerile lor sunt limitate de munți, fluvii, mări și beton. În volumul Prizonierii geografiei, experimentatul jurnalist Tim Marshall examinează Rusia, China, Statele Unite, America Latină, Orientul Mijlociu, Africa, Europa de Vest, Japonia și Coreea, Groenlanda și zona arctică – climatele lor, mările, munții, fluviile, deșerturile și zonele de granițe – pentru a ne oferi un context care lipsește adesea din reportajul politic.În zece hărți actualizate ale fiecărei regiuni, Marshall explică clar și antrenant strategiile geopolitice complete ale acestor zone-cheie ale globului. De ce nu va fi America niciodată invadată? De ce Rusia vrea să aibă flotă, cu toate că are porturi înghețate șase luni pe an? Cum este viitorul Chinei influențat de geografia ei? De ce nu va fi Europa niciodată unită? Răspunsurile sunt geografice. Aruncând o nouă lumină asupra realităților fizice care modelează soarta națiunilor, Prizonierii geografiei este îndrumarul care ne explică unul dintre factorii determinanți majori din afacerile mondiale. ..


4990 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
Prizonierii geografiei

Prizonierii geografiei

Hărțile exercită o atracție misterioasă asupra noastră. Fie că sunt pergamente antice sau că sunt abia scoase din torpedoul mașinii sau generate de Google, hărțile ne spun tot ceea ce dorim să știm, nu doar despre unde vrem să mergem, ci și despre lume, în general.Și, cu toate acestea, când vine vorba de geopolitică, mare parte din ceea ce ni se spune este emis de analiști și de tot felul de experți autointitulați, care au uitat să consulte harta locului despre care vorbesc.Toți liderii națiunilor sunt constrânși de geografie. Alegerile lor sunt limitate de munți, fluvii, mări și beton. În volumul Prizonierii geografiei, experimentatul jurnalist Tim Marshall examinează Rusia, China, Statele Unite, America Latină, Orientul Mijlociu, Africa, Europa de Vest, Japonia și Coreea, Groenlanda și zona arctică – climatele lor, mările, munții, fluviile, deșerturile și zonele de granițe – pentru a ne oferi un context care lipsește adesea din reportajul politic.În zece hărți actualizate ale fiecărei regiuni, Marshall explică clar și antrenant strategiile geopolitice complete ale acestor zone-cheie ale globului. De ce nu va fi America niciodată invadată? De ce Rusia vrea să aibă flotă, cu toate că are porturi înghețate șase luni pe an? Cum este viitorul Chinei influențat de geografia ei? De ce nu va fi Europa niciodată unită? Răspunsurile sunt geografice. Aruncând o nouă lumină asupra realităților fizice care modelează soarta națiunilor, Prizonierii geografiei este îndrumarul care ne explică unul dintre factorii determinanți majori din afacerile mondiale.„O modalitate nouă de a privi hărţile – nu doar ca ajutoare în orientare sau ca opere de artă, ci şi ca modalitate de a înţelege relaţiile internaţionale adesea încordate.” (The New York Times Book Review)..


4990 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.