Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Castelul interior

Castelul interior

Teresa De Avila
  • 3600 lei
În stoc

Wishlist

Castelul interior este una dintre cele mai importante lucrări ale misticii creștine apusene. Cunoscută și iubita de întreagă lume creștină, ea constituie - alături de Noaptea întunecată a Sfântului Ioan al Crucii - o piesă de referință a misticii carmelitane a Spaniei „Secolului de Aur”, care își păstrează încă, prin prospețimea și sinceritatea ei, actualitatea și puterea de transformare a sufletului cititorului.

Sfânta Tereza de Avila a trăit în Spania secolului al XVI-lea și a avut o activitate foarte vastă atât în plan concret - că fondatoare de noi mănăstiri carmelitane –, cât și în plan spiritual, că ascetă și mistică desăvârșită. Supusă privirii exigențe a Inchiziției, controversată și puțîn înțeleasă în vremea să, datorită limbajului simplu și direct cu care scrie, a cuvintelor provenind direct din suflet, din trăirea nemijlocită a comuniunii cu Cel Răstignit, la care ne îndeamnă peste veacuri să „ațintim mereu ochii”, Sfânta Tereza de Avila lasă umanității o mărturie neprețuită de smerenie, lumina interioară și credință.

Ea analizează sufletul uman folosind alegoria unui castel cu șapte rânduri de Lăcașuri, din ce în ce mai apropiate de Dumnezeu, adevărată „scară a lui Iacob”, pe care sufletul, însetat de iubirea Lui, ascensioneaza, în drumul sau către desăvârșire.


 


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Castelul interior, Teresa De Avila, Editura Herald

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Eu pot!... Tu vrei?

Eu pot!... Tu vrei?

Claudiu Romeo Drăgan


1200 lei

Astrologie și religie la greci și români
Cosmos

Cosmos

Carl Sagan


5300 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.