Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Teologia eliberării

Teologia eliberării

Gustavo Gutiérrez
  • 6990 lei
În stoc

Wishlist

„Sărăcia e un act de dragoste și eliberare. Are o valoare mântuitoare. Dacă egoismul e cauza ultimă a exploatării și alienării ființei umane, motivul profund al sărăciei voluntare este dragostea față de aproapele său. În acest caz, sărăcia creștină nu poate să aibă sens decât ca angajament de solidaritate față de cei săraci, față de cei ce îndură efectele sărăciei și nedreptății, cu scopul de a da mărturie pentru răul pe care acestea – roade ale păcatului, ruptură a comuniunii – îl reprezintă. Nu este vorba despre a idealiza sărăcia, ci, dimpotrivă, de a ne-o asuma așa cum este ea: un rău; pentru a protesta împotriva ei și a ne strădui să o abolim.”

 „Dacă reflecția teologică nu duce la însuflețirea acțiunii creștine în lume, la un angajament mai deplin și mai radical al carității; dacă, mai concret, în America Latină nu face ca Biserica să se situeze tranșant și fără îngrădiri controlate de partea claselor oprimate și a popoarelor dominate, această reflecție nu va sluji la mare lucru. Mai rău încă, nu va fi utilă decât pentru a justifica termeni de mijloc și capitulări și pentru a raționaliza astfel o subtilă îndepărtare de Evanghelie.”


Etichete: Teologia eliberării, Gustavo Gutiérrez, Alexandria Publishing House, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.