Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Tandră e noaptea

Tandră e noaptea

Francis Scott Fitzgerald
  • 5750 lei
În stoc

Wishlist
Romanul Tandra e noaptea (Tender is the night), cel de-al patrulea si ultimul dintre antumele cronicarului asa-numitei epoci a jazzului, F. Scott Fitzgerald, a fost publicat in 1934 si, desi initial intampinat de cronici destul de reci in comparatie cu precedentele proze, in timp, a devenit cea mai apreciata scriere a autorului. Fitzgerald insusi vedea volumul drept opera sa de capatai, iar critica l-a numit "marele roman american".
 
Adeseori sunt remarcate similitudinile dintre cuplul format de personajele Nicole si Dick Diver si cel alcatuit din autor si sotia sa, Zelda Fitzgerald, precum si asemanarile dintre anii petrecuti de sotii Fitzgerald ca expati americani pe Riviera franceza si viata carismaticului psihiatru si a sotiei sale, fosta pacienta, suferinda de tulburari psihice. Dincolo, totusi, de inspiratia oferita de propria existenta zbuciumata, Fitzgerald a reusit sa creeze cu Tandra e noaptea una dintre capodoperele secolului al XX-lea, ce figureaza in toate topurile celor mai bune romane.
 
Nicole si Dick Diver, irezistibili, eleganti, fascinanti atat individual, cat si in ipostaza de cuplu de aur pe care il formeaza, au nenumarati admiratori, printre care se numara si cea mai noua membra a grupului lor, actrita Rosemary Hoyt. Prin ochii tinerei de saptesprezece ani, indragostita patimas de Dick si hotarata sa il cucereasca, insa, in egala masura, captivata si de Nicole, sunt devoalate secretele care macina perechea Diver si care le ameninta viitorul impreuna.
 
Acum intr-o noua traducere, insotita de prefata si tabel cronologic, toate sub semnatura lui Mihnea Gafita, romanul Tandra e noaptea completeaza colectia Clasici ai literaturii.
 
Dintre toate romanele lui Fitzgerald, Tandra e noaptea este cel mai tulburator, mai pasionant si mai infricosator. - James Dickey, Poet laureat al SUA
 
O tragedie ce iradiaza frumusete. - Daily Express
 
Nimeni nu a scris cu mai multa nostalgie despre America decat F. Scott Fitzgerald. - The Guardian

Etichete: Tandra e noaptea, Francis Scott Fitzgerald, Editura Corint, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Marele Gatsby. Vol. 58

Marele Gatsby. Vol. 58

Francis Scott Fitzgerald


2990 lei

Marele Gatsby

Marele Gatsby

Francis Scott Fitzgerald


2990 lei

Marele Gatsby

Marele Gatsby

Francis Scott Fitzgerald


2899 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.