Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Rugăciune pentru Cernobîl

Rugăciune pentru Cernobîl

Svetlana Aleksievici
  • 39,90 lei
in stoc

Wishlist

În 26 aprilie 1986, o serie de explozii au zguduit reactorul nuclear de la Cernobîl. Flăcările au aprins cerul, iar radiațiile rezultate au contaminat pământul și au otrăvit oamenii vreme de ani întregi. În timp ce autoritățile au încercat să mușamalizeze efectele accidentului, Svetlana Aleksievici a petrecut mai mulți ani adunând mărturii de la supraviețuitori – foști muncitori la centrală, oameni de știință, medici, soldați, pompieri, strămutați, văduve, orfani –, ale căror voci compun o istorie orală marcată de frică, furie și incertitudine, dar și de umor negru și iubire.

Cronică a trecutului și avertisment pentru viitor, Rugăciune pentru Cernobîl este o carte crucială care, datorită forței emoționale și onestității sale, rămâne o amintire de neșters în mintea cititorului.

„O istorie orală emoționantă în care atitudinea generală fatalistă și curajul stoic sunt dublate de un umor incredibil de negru... Rezultatul este o radiografie de neuitat a sufletului rus.” (Publishers Weekly)

„Una dintre cărțile cele mai pline de compasiune și mai terifiante pe care le-am citit vreodată.” (Observer)

„Un colaj de mărturii orale ce se transformă în psihobiografia unei națiuni care nu este prezentă pe nici o hartă... Această carte provoacă arsuri ca de radiații pe creier.” (Julian Barnes, Guardian)

„Devastatoare... esențială, puternică și curajoasă.” (John Freeman)


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Rugăciune pentru Cernobîl, Svetlana Aleksievici, Editura Litera, Clasici Contemporani, Reducere, Carte, Autor, Online, Istorie, Cernobîl, Preț

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Cât costă să ai carte?

Inchide video Vezi video!
Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.