Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Spectacolul Lumii: America

Spectacolul Lumii: America

Ioan Grigorescu
  • 2900 lei
În stoc

Wishlist

Pe o mica insula, situata in golful New York, la varsarea fluviului Hudson in Oceanul Atlantic, a fost dezvelita in 1886 Miss Liberty, statuia intitulata oficial "Libertatea Luminand Pamantul", care a devenit una dintre imaginile-simbol ale Statelor Unite. O tanara femeie cu profil grecesc, imbracata in toga antica, tinand in mana stanga o carte si inaltand cu dreapta o faclie vesnic aprinsa. Locuitorii statului invecinat, New Jersey, sunt suparati ca Miss Liberty a fost asezata cu spatele la ei, dar trebuie spus ca numai de aici poate fi surprins in toata splendoarea lui maiestuosul decor, unic in lume prin frumusetea si forta pe care le degaja. Este skyline-ul, sau linia orizontului desenata de zgarie-norii Manhattanului, din mijlocul carora irumpe spre cer cladirea care pana nu demult a detinut titlul celei mai inalte constructii infaptuite de om pe planeta lui: Empire State Building. Performanta acestuia a fost depasita in 1977 de zgarie-norii gemeni in care s-a instalat "World Trade Center" - sau Centrul Mondial al Comertului - cu cate 110 etaje fiecare, cladiri care n-au avut o viata prea lunga, fiind principalele victime ale atacului terorist din 11 septembrie 2001, la care voi reveni...Golful cu ape adanci, bine protejat de tarmurile inalte, nu are o deschidere prea mare spre ocean, dar toate transatlanticele care au pus "cap-compas pe New York" trec pe aici, si nu este unul care sa nu o salute, cu mugete de sirena, pe Miss Liberty.


Etichete: Spectacolul Lumii, America, Ioan Grigorescu, Editura Neverland, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Jurnal nediplomatic (1998-2001)

Jurnal nediplomatic (1998-2001)

Ioan Grigorescu


3990 lei

Spectacolul lumii - China

Spectacolul lumii - China

Ioan Grigorescu


2900 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.