Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Sindromul de Burnout

Sindromul de Burnout

Valeria Herdea Ileana Lucia Brinza
  • 6500 lei
În stoc

Wishlist

Criza de adaptare la viteza ametitoare a vietii se manifesta in mai multe forme, printre care sindromul de burnout. El se poate gasi in multe domenii ale activitatii umane, inclusiv in domeniul medical. Acestui fenomen i-au acordat atentia cuvenita cele doua autoare, medici de familie, initiatoarele unor campanii de informare a populatiei, conducatoare ale unei asociatii profesionale de o importanta deosebita: Asociatia Romana de Educatie Pediatrica in Medicina de Familie – AREPMF.
/
Sindromul de burnout este o carte-eveniment, care se adreseaza in primul rand profesionistilor din domeniul medical, dar nu numai. Am vazut cu totii cat de suprasolicitati sunt medicii din marile spitale, asa-zisele „uzine de sanatate“, sau medicii care lucreaza in cabinete private. Este de vina doar sistemul sau si individul are partea lui de contributie la propria lui uzura? Cartea de fata raspunde la aceste intrebari si la multe altele, conexe.
/
Unele studii au pus semnul egal intre simptomele de burnout si cele ale depresiei: pierderea interesului pentru munca, pentru orice activitate, chiar si pentru a trai, oboseala cronica pe fond de insomnie, stare mentala confuza, pesimism exacerbat, lipsa totala a bucuriei, a sperantei, a sensului vietii, apatie, anorexie, tristete, „ganduri negre“ etc. Totusi, boala in sine identificata prin sindromul de burnout pare foarte diferita de depresie, mai ales in privinta cauzelor care duc la simptomele depresiei. Aceste distinctii ne sunt sugerate in cartea de fata, ale carei autoare s-au confruntat, in practica, cu problemele analizate, motiv pentru care si-au propus sa aduca maimulta lumina asupra lor si sa propuna solutii. Astfel, lucrarea prezinta si o abordare clinica aplicata, analizeaza cauzele si manifestarile sindromului de burnout ocupational in sistemul medical si propune multiple variante de preventie si de terapie.
/
Extrem de util pentru cititori este faptul ca autoarele propun si anumite strategii pe care o persoana supusa la un stres intens, continuu si prelungit in perioade lungi de timp le poate adopta, din mers, daca este dispusa sa-si recunoasca problema si sa schimbe ceea ce depinde de ea.


Etichete: Sindromul de Burnout, Valeria Herdea, Dr. Ileana Lucia Brinza, Editura Amaltea, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.