Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Despre om și lume. Studii și reflecții psihosociologice

Despre om și lume. Studii și reflecții psihosociologice

Septimiu Chelcea
  • 3490 lei
În stoc

Wishlist

„[…] Spre deosebire de parimii, care condensează învățăturile din viața popoarelor, exprimările aforistice din această lucrare, mai grave sau voit sprințare, dau seama de modul în care am văzut eu lumea și societatea de-a lungul anilor: elogiază ce am considerat pozitiv și denunță răul ce-și face loc în societate și în fiecare din noi. M-am referit în principal la elevi, profesori, școală, instituții de învățământ superior, pentru că acesta a fost mediul în care mi-am petrecut cei mai frumoși ani din viață. Am evaluat moravurile și năravurile pe care le-am observat la oamenii de rând și la oamenii care au ieșit din rânduri, la politicieni.

I-am privit cu simpatie și pe cei inteligenți, și pe „inteligenții asimptomatici”. Manifest toleranță zero față de corupție și față de cei care se consideră mai presus de lege. Nu sunt moralist decât în limitele bunului simț: nu-i nimeni drac și nimeni sfânt. Suntem și pulbere de stele, și lut cleios urât mirositor. Educația ne purifică. Apropiindu-mă de „stația terminus”, nu mi-am ascuns gândurile despre vârstele omului, despre popasul bătrâneții și despre finalul inevitabil, pe care îl privesc cu seninătate. Rămânem în amintirea celor care ne-au iubit. Nu putem spera mai mult.” -(Septimiu Chelcea)


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Despre om și lume, Studii și reflecții psihosociologice, Septimiu Chelcea, Alexandria Publishing House

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Elogiu plictiselii. Eseuri psihosociologice
De ce eșuează națiunile

De ce eșuează națiunile

James A. Robinson


4490 lei

Timpuri virale. Gânduri pe contrasens
Între timp. Amintiri din casa Cezarului
Principele

Principele

Niccolo Machiavelli


2500 lei

Viitorul nu ia prizonieri

Viitorul nu ia prizonieri

Serban Filip Cioculescu


3499 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.