Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Revoltă și acceptare

Revoltă și acceptare

Bronislaw Wildstein
  • 69,00 lei
În stoc

Wishlist
Constiinta moderna, formata in etosul revoltei prometeice, impune ca omul sa se creeze pe sine in mod independent si sa-si aleaga telurile spre care va tinde. Aceasta operatiune nu poate fi realizata in mod consecvent. Ea ii atribuie omului un statut divin pe care el nici nu-l detine si la care nici nu poate ajunge. Straduindu-ne sa realizam reprezentarea prometeica a autocreatiei, ne situam sub impactul miturilor ideologice si ale anturajului. Incercand sa ne rupem de fundamentele civilizatiei care ne definesc identitatea, construim identitati cat se poate de arbitrare si efemere.
 
(...) Existam intr-o ordine creata de generatii intregi, fata de care individul in sine nu poate adauga mare lucru. Aceasta ordine culturala rezulta dintr-o ordine metafizica ce depaseste intelegerea omeneasca. Sentimentul acestei ordini ne este comun - adesea o negam verbal, dar actiunile noastre ne contrazic. Fundamentul ei este religia.

Traducere din limba polona si note de Constantin Geambasu.

Etichete: Revolta si acceptare, Bronislaw Wildstein, Editura Cetatea de Scaun, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Un trecut care se încăpăţânează să nu mai treacă

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.